Η NASA λύνει το μυστήριο του Κόκκινου Πλανήτη;

η-nasa-λύνει-το-μυστήριο-του-κόκκινου-πλαν-290071

Ένα σημαντικό επιστημονικό εύρημα σχετικά με τον πλανήτη Άρη πρόκειται να ανακοινώσει η NASA σήμερα, προκαλώντας αγωνία παγκοσμίως.

Η Διαστημική Υπηρεσία αυξάνει την αγωνία και κεντρίζει το ενδιαφέρον τονίζοντας ότι έχει λύσει ένα μυστήριο σχετικά με τον Κόκκινο Πλανήτη, και προανήγγειλε την ανακοίνωση ενός σημαντικού ευρήματος, ενώ πολλοί εικάζουν ότι θα ειπωθούν… αρκετές αλήθειες για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στον Άρη.

Άλλο σενάριο που κυκλοφορεί είναι πως οι επιστήμονες εντόπισαν νερό στον πλανήτη. Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχει και ο Lujendra Ojha, ο οποίος έπειτα από έρευνα είχε υποστηρίξει ότι στον Άρη υπάρχουν πιθανές ροές αλμυρού νερού.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό την ύπαρξη νερού σε μορφή πάγου στους πόλους του Αρη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή.

Μία τέτοια ανακάλυψη θα είχε δραματικές συνέπειες τόσο για την πιθανότητα ανακάλυψης ζωής όσο και για τις μελλοντικές αποστολές, περιλαμβανόμενου του στόχου της NASA για την πραγματοποίηση επανδρωμένων αποστολών στον Άρη στη δεκαετία του 2030.

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το hashtag #AskNasa στο Twitter.

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί το απόγευμα ώρα Ελλάδας από την τηλεόραση της NASA αλλά και από site της και οι περισσότεροι αναμένουν ότι οι επιστήμονες θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή στον Άρη και θα βοηθήσουν στο να κατανοήσουμε καλύτερα τον πλανήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook