Η 80χρονη που δείχνει… 50 αποκαλύπτει τα μυστικά που την κρατούν «φρέσκια»

Το ελιξήριο της νεότητας φαίνεται πως βρήκε η Φιλομένα Βαριχάι με απλά καθημερινά πράγματα…. Σε λίγο καιρό συμπληρώνει τα 80 της χρόνια και δείχνει 50 έχοντας αλλάξει δει με άλλο τρόπο ορισμένα πράγματα στη ζωή της.

Αυτή η γυναίκα, με το παράδειγμά της, μας παροτρύνει να αλλάξουμε εδώ και τώρα τις συνήθειες που μας τραβούν προς τα πίσω και κάνουν τα χρόνια βαρίδια στο σώμα και την ψυχή μας.

«Καθημερινά ξυπνάω με θέληση και οδηγό έναν σκοπό. Νιώθω προικισμένη με ενέργεια και ταλέντο, θέλω να βοηθώ τους άλλους να προχωρούν στη ζωή τους. Είμαι αληθινά ευγνώμων» αναφέρει η ίδια.

Υπάρχει ένα βιβλίο με τίτλο «Τα μυστικά των υγιέστερων ανθρώπων του κόσμου» («Secrets of the World’s Healthiest People»): εκεί η Φιλομένα Βαριχάι και αρκετοί ακόμα άνθρωποι από όλο τον κόσμο μοιράζονται τα μυστικά που κάνουν την ζωή τους πιο φωτεινή και εξασφαλίζουν καλή υγεία στο πέρασμα του χρόνου.

Αυτά είναι τα τρία μυστικά της νεότητάς της

1) Aκολουθεί τον κανόνα «70-20-10»: Τo 70% της διατροφής της περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά και δημητριακά, το 20% τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο και ψάρι και το 10% τροφές με λιπαρά. «Μπορεί να αφιερώνω αρκετή ώρα στην προετοιμασία των γευμάτων μου, αλλά αξίζει τον κόπο!».

2) Τρέξιμο: Μετά τα 40 της η Filomena έβαλε στη ζωή της το τρέξιμο και αυτό της έδωσε άλλο νόημα. Τρέχει συστηματικά και αυτό της δίνει τρομερή ευεξία.

3) Ευγνωμοσύνη: Οταν είμαστε ευγνώμονες, έχουμε την τάση να είμαστε πιο θετικοί και χαρούμενοι. Eπιτυγχάνουμε τους στόχους μας ευκολότερα. Υπάρχει απόλυτη σύνδεση σώματος και πνεύματος. Η Filomena είναι ευγνώμων για την κάθε στιγμή χαράς και για όλες τις μικρές, καθημερινές νίκες της.

Πηγή: altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ