Η υποψηφιότητα Βάμβουκα

η-υποψηφιότητα-βάμβουκα-7043

DIMARXEIOΤην απόφαση της ανεξάρτητης καθόδου συνδυασμού του Τάσου Βάμβουκα την πήρε το συντονιστικό όργανο της παράταξης του Δήμου των Ενεργών πολιτών και Όχι η Ολομέλεια της Παράταξης.

Για πάνω από ένα μήνα ο Τάσος Βάμβουκας αρνήθηκε πεισματικά να συγκαλέσει την ολομέλεια της παράταξης του ακόμα και όταν το ίδιο το 11μελές συντονιστικό όργανο της παράταξης αποφάσισε, μειοψηφούντος του Τ. Βάμβουκα ( ψήφοι 9/1), την ανάγκη σύγκλησης της Ολομέλειας της παράταξης.

Όσο αφορά την ¨Νομιμότητα¨της εκλογής του σαν επικεφαλής της Παράταξης για τις ερχόμενες εκλογές αυτό πληροφοριακά έγινε σε Ολομέλεια της παράταξης των Ενεργών Πολιτών τον περασμένο Οκτώβριο σε συνέλευση που μοναδικό θέμα Ημερήσιας διάταξης είχε τον Απολογισμό Πεπραγμένων.

Σε αυτή την συνέλευση, από ορισμένα μέλη, υπήρξε έντονη κριτική για την λειτουργία της παράταξης και την παρουσία της στο Δημοτικό συμβούλιο.Εντελώς αιφνιδιαστικά, με την συνδρομή του Αντώνη Σχετάκη, ο Τ. Βάμβουκας έθεσε στην συνέλευση θέμα επικύρωσης της θέσης του σαν επικεφαλής της παράταξης.

Μέλος και Εκπρόσωπος από τον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούμενος επί του θέματος ανέφερε την στήριξη του κόμματος του στην Δημοτική παράταξη των Ενεργών Πολιτών με την Προϋπόθεση ότι το θέμα του επικεφαλής παραμένει ανοικτό. Στην ουσία δεν έγινε καμιά ψηφοφορία. Ο Τ. Βάμβουκας ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε καμία αντίρρηση στην πρότασή του και αυτό αποτελούσε ομοφωνία.

Τίθεται το ερώτημα για όλους αυτούς που έκαναν κριτική και αμφισβήτησαν τον επικεφαλής καθώς και η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ( Στην ολομέλεια υπήρχαν πάνω απο 50 μέλη που προερχόταν από αυτό τον πολιτικό χώρο ) τι τέλος πάντων ψήφισαν και πιο αριθμητικά ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Στην ουσία, σε αυτή την Ολομέλεια, σχεδόν κανείς δεν δέχτηκε ότι αυτή ήταν αρμόδια να πάρει μια τέτοια απόφαση αιφνιδιαστικά και εκτός ημερησίας διάταξης.

Ο Τ. Βάμβουκας εκλέχθηκε πριν μερικά χρόνια σαν επικεφαλής μιας παράταξης ενός κινήματος πολιτών-δημοτών της πόλης μας που σαν βασικές αρχές της είχε την συλλογικότητα, την διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες σε όλο το φάσμα των αποφάσεων και της λειτουργίας της. Δυστυχώς κατέληξε να λειτουργεί Δημαρχοκεντρικά, αυταρχικά και έξω από την φιλοσοφία της παράταξης του. Δηλαδή με παλαιοκομματική νοοτροπία σαν αυτούς που μέχρι χθες κατέκρινε και σήμερα είναι έτοιμος να αγκαλιάσει.

Γράφει ο Γιώργος Καλλιτεράκης

 

2 thoughts on “Η υποψηφιότητα Βάμβουκα

  1. ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ. ΤΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΕΓΩ ΕΝΑ ΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΤΕ ΣΗΚΩΣΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΔΕΘΕΙ Η ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΣΤΕΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΛΡΓΕΙΤΕ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

  2. Η περίπτωση Βάμβουκα είναι χαρακτηριστικό δείγμα της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει στους κόλπους (και στις συνιστώσες) του ένα σωρό φιλόδοξα στελέχη που όταν μυριστούν προοπτική καρέκλας την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.
    Για να μην ξεχνάμε: Μαρία Δαμανάκη, Μίμης Ανδρουλάκης,Νίκος Μπίστης, Πέτρος Κουναλάκης, Σπύρος Βούγιας, Σπύρος Δανέλλης κ.λ.π.
    Οπότε αγαπητέ κε Καλλιτεράκη φτιάξτε πρώτα το μαγαζί και κλείστε και καμιά πόρτα γιατί έτσι δεν κάνετε χαϊρι, ούτε και κυβέρνηση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook