Η πρώτη καταδίκη για πληρωμένες «κριτικές» στο TripAdvisor

Σε 9 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας στην Ιταλία, ο οποίος πρόσφερε θετικά reviews στο Tripadvisor έναντι πληρωμής.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Repubblica, ο ιδιοκτήτης πωλούσε «πακέτα» ψεύτικα reviews έναντι αμοιβής, ενώ και το Tripadvisor τάχθηκε υπέρ της ποινής, κάνοντας λόγο για μια ιστορική απόφαση- ορόσημο.

Παρότι η σύνταξη πληρωμένων κριτικών για τουριστικές επιχειρήσεις είτε από μεμονωμένα άτομα είτε από εταιρείες αποτελεί αδίκημα η περίπτωση της ιταλικής δικαιοσύνης ήταν η πρώτη που τιμωρήθηκε.

Στην απόφαση του δικαστηρίου συνέβαλαν φυσικά και τα στοιχεία που κοινοποίησε στο δικαστήριο η Trip Advisor.

Ο εντοπισμός της ιστοσελίδας είχε γίνει από ειδικούς του Tripadvisor, που στη συνέχεια ενημέρωσε τις ιταλικές αρχές.

Ο Brad Young, αντιπρόεδρος της Γενικής Διεύθυνσης Τουρισμού της TripAdvisor, δήλωσε: «Θεωρούμε την απόφαση ορόσημο για το διαδίκτυο. Το να γράφονται πλαστά σχόλια πάντα εθεωρείτο απάτη, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιον να οδηγείται στη φυλακή ως αποτέλεσμα αυτής της απάτης.

Επενδύουμε πολύ στην πρόληψη της απάτης και μάλιστα με επιτυχία, καθώς από το 2015 έχουμε σταματήσει τη δραστηριότητα περισσότερων από 60 διαφορετικών εταιρειών πληρωμένων πλαστών κριτικών παγκοσμίως. Ωστόσο, δεν μπορούμε να φτάσουμε ως εκεί μόνοι μας, γι’αυτό και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τις ρυθμιστικές αρχές και τις αρχές επιβολής του νόμου, στην υποστήριξη τέτοιου είδους διώξεων».

Πρωτο Θεμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤι «παίζει» με την τριπλή κάμερα στα νέα iPhones
Επόμενο άρθροΠοια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ