Η Πρωτοβουλία Πολιτών, το αεροδρόμιο, τα ΜΑΤ και το ΚΚΕ

η-πρωτοβουλία-πολιτών-το-αεροδρόμιο-τ-521132

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»… Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση στο αεροδρόμιο της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», δείτε ΕΔΩ,  μαζί με τα ΜΑΤ και τους τουρίστες…

ΖΑΡΠ … Γράφει λοιπόν η «Πρωτοβουλία Πολιτών» ενάντια στην εκχώρηση του  Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης «Ι. Δασκαλογιάννης», σε δελτίο τύπου που έστειλε:

«Η Πρωτοβουλία πολιτών έχει μιλήσει και έχει λάβει θετικά σχόλια για την προσπάθεια της από σημαίνοντα πρόσωπα τοπικών φορέων.

Μπορεί κάποιοι από αυτούς να ήταν απογοητευμένοι όσο αφορά την πιθανότητα επίτευξης των στόχων μας αλλά σχεδόν το σύνολο τους  ήταν αντίθετοι σε αυτήν την παραχώρηση του Αεροδρομίου.

Αναφερόμαστε σε πρόσωπα όπως αυτό του κ. Αντιπεριφερειάρχη, των Δημάρχων Χανίων, Πλατανιά, Σφακίων, Σελίνου, Κισσάμου, Αποκορώνου και  Γαύδου. Εξάλλου πλήθος δημοτικών συμβουλίων έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις αντίθεσης στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Ι.Δασκαλογιάννης».

Ομοίως η προσπάθεια στηρίχθηκε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ν Χανίων και από πολλούς άλλους επαγγελματικούς κλάδους όπως των γιατρών του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, των λογιστών,  μελών της ΟΕΒΕΝΧ, δικηγόρων,   του Ινστιτούτου Καταναλωτών Κρήτης και τόσων άλλων. Συνεπώς δεν είμαστε μια ομάδα με αυθαίρετη στόχευση αφού έχουμε την προαναφερόμενη στήριξη στην προσπάθεια μας.         

Μαζί με  τα σημαίνοντα πρόσωπα  είναι μαζί μας και κάτι εξίσου σπουδαίο, οι πολίτες των Χανίων, διότι δεν εξηγείται  αλλιώς η αυξανόμενη θετική αντιμετώπιση που βλέπουμε σε κάθε φάση της ενημέρωσής τους !          

Άρα η παρουσία μας δεν είναι μια γραφική παρουσία μα η προσπάθεια παρουσίασης μιας τοπικής αντίδρασης και συνεπώς έπρεπε  να αντιμετωπισθεί με τον δέοντα σεβασμό και όχι με αυτήν την υπερβολική αυστηρότητα κατανοώντας ότι αυτοί που συναντήσαμε δεν δρούσαν προσωπικά αλλά ελάμβαναν άνωθεν εντολές.

Στα πλαίσια αυτά η κ. Αερολιμενάρχης προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους ανωτέρους της αλλά δυστυχώς ανεπιτυχώς, αφού όπως μας μετέφερε, οι άνωθεν εντολές στόχευαν στο γεγονός ότι: «τα μέτρα λαμβάνονται ώστε να μην υπάρξει δυσφήμιση του αεροδρομίου».

Αναπόφευκτα η έκπληξη μας εκείνη την στιγμή έγινε ακόμα μεγαλύτερη.
Τελικά η «δυσφήμιση του αεροδρομίου» γινόταν από την προσπάθεια μας η οποία ήταν σε πλαίσια σεβασμού του χώρου (κατά ακριβώς όπως είχαμε πράξει στην προηγούμενη μας εκδήλωση) ή μήπως δυσφήμιση ίσως θα ήταν η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες μαζί με ένα λεωφορείο παρατάχθηκαν κάθετα στον δρόμο εισόδου και εξόδου του Αεροδρομίου;

Οι τουρίστες αντί να βλέπουν μια ευπρεπή διαμαρτυρία έβλεπαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και λεωφορεία που έκλειναν αυτές τους δρόμους και ανάγκαζαν ανθρώπους να περπατούν με τα πόδια να φτάσουν από την πύλη του αεροδρομίου στους χώρους αποβίβασης και επιβίβασης.»

ΖΑΡΠ … Η συλλογιστική της «Πρωτοβουλίας» με ξενίζει και μου θυμίζει και λίγο ΚΚΕ …

ΖΑΡΠ … Και εξηγούμαι να μην παρεξηγηθώ …

ΖΑΡΠ … Όπως νομίζει το ΚΚΕ ότι εκφράζει όοοοοοοολη την εργατική τάξη, έτσι και η «Πρωτοβουλία» νομίζει ότι όσοι είναι κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου, είναι σύμφωνοι και με τις ενέργειες της …

ΖΑΡΠ … Θα πρέπει να το κοιτάξουν σοβαρά, διότι τείνουν να χαρακτηριστούν γραφικοί και νομίζω ότι δεν το αξίζουν …

ΖΑΡΠ … Και μιας και είπα ΚΚΕ να πω και δυο κουβέντες για τα συντρόφια …

ΖΑΡΠ … Έμαθα ότι ετοιμάζονται να κατεβάσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού «Πέρα Παναγιά» που αριθμεί 23 κατοίκους …

ΖΑΡΠ … Εμπρός για την επανάσταση της σφραγίδας …

ΖΑΡΠ … Κι επειδή με ρωτάτε γιατί τα συντρόφια δεν συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες για το αεροδρόμιο, θα σας το αποκαλύψω …

ΖΑΡΠ … Πάνε στο Μάλεμε, όπως πλατεία 1866, για σπάσιμο …

ΖΑΡΠ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook