Η «Νοble Dina 2015» άρχισε από την Σούδα | Η μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Ισραήλ, ΗΠΑ | Photos

souda polemikoΑπο τα χαράματα αρχίζει στην ουσία Β” φάση που είναι και  η Μεγαλύτερη της  αεροναυτικής Άσκησης Noble Dina 2015 με συμμετοχή Δυνάμεων των ΗΠΑ -ΙΣΡΑΗΛ και ΕΛΛΑΔΟΣ!

Οι Αμερικανοί συμμετέχουν εκτός απο το Πολεμικό τους Ναυτικό και με Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας τα γνωστά μας P-3 Orion !

Noble Dina 2015 να είναι η τριμερής ναυτική άσκηση με σκοπό την αύξηση της συνεργασίας και της ναυτιλίας επάρκειας μεταξύ των συμμετεχόντων εθνών, την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.

150429-Ν-JE719-080 κόλπο της Σούδας, Ελλάδα (29η, Απριλίου, 2015) USS Laboon (DDG-58) πανιά στο λιμάνι της Σούδας, Ελλάδα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης λιμάνι επισκεφθεί 29 Απριλίου Laboon, μια Arleigh Burke κατηγορίας καθοδηγείται-καταστροφέας πυραύλων , homeported στο Norfolk, συμμετέχει στην άσκηση Noble Dina 2015, σε ετήσια τριμερή άσκηση με το Ελληνικό, ισραηλινές και αμερικανικές δυνάμεις για την αύξηση της διαλειτουργικότητας και της τακτικής τεχνογνωσία σε μια σειρά από τομείς πολέμου. ΗΠΑ 6ου Στόλου που εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγει το πλήρες φάσμα των κοινών και ναυτικές επιχειρήσεις, συχνά σε μετατροπή με συγγενές, από κοινού, και διϋπηρεσιακή εταίρους, προκειμένου να μας προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική. (Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φωτογραφία από Μαζικής Επικοινωνίας Specialist 2ης Τάξης Jeffrey M. Richardson / Κυκλοφόρησε)

 Στοιχεία:

  • ΗΠΑ : Dυνάμεις που συμμετέχουν στην άσκηση είναι οι Arleigh Burke κατηγορίας καθοδηγείται πυραύλων αντιτορπιλικά USS Laboon (DDG 58), Στρατιωτική Sealift Command ανανέωση του στόλου πετρελαιοφόρο πλοίο USNS Lenthall (Τ-AO 189) και τα αεροσκάφη P-3C Orion από Patrol Μοίρα (VP) 47 , τα οποία λειτουργούν σήμερα τα εμπρός στον τομέα των ΗΠΑ 6ο στόλο των εργασιών.
  • Οι συμμετέχουσες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν μια σειρά στη θάλασσα από ασκήσεις για τηντεχνογνωσία σε μια σειρά από τομείς  ειδικής αποστολής.
  • Ευκαιρίες κατάρτισης με άλλες στρατιωτικές δυνάμεις, όπως η Noble Dina, ενισχύει τις θαλάσσιες δυνατότητες του στρατού των ΗΠΑ και περιφερειακούς εταίρους.
  • Το ναυτικό των ΗΠΑ 6ου Στόλου που εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγει ένα πλήρες φάσμα των δραστηριοτήτων θαλάσσιας ασφάλειας και αποστολές συνεργασία για την ασφάλεια του θεάτρου σε συνεννόηση με το συνασπισμό, από κοινού, μεταξύ των διάφορων φορέων, και άλλα μέρη, προκειμένου να προωθήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική.

150429-Ν-JE719-025 κόλπο της Σούδας, Ελλάδα (29η, Απριλίου, 2015) Ένα ισραηλινό ναυτικό πανιά Sa'ar 5-Class κορβέτα στο κόλπο της Σούδας, στην Ελλάδα, στην υποστήριξη της άσκησης Noble Dina 2015, 29 Απριλίου άσκηση Noble Dina είναι ετήσια τριμερή άσκηση με το Ελληνικό, ισραηλινές και αμερικανικές δυνάμεις για την αύξηση της διαλειτουργικότητας και της τακτικής τεχνογνωσία σε μια σειρά από τομείς πολέμου. ΗΠΑ 6ου Στόλου που εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγει το πλήρες φάσμα των κοινών και ναυτικές επιχειρήσεις, συχνά σε μετατροπή με συγγενές, από κοινού, και διϋπηρεσιακή εταίρους, προκειμένου να μας προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική. (Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φωτογραφία από Μαζικής Επικοινωνίας Specialist 2ης Τάξης Jeffrey M. Richardson / Κυκλοφόρησε)

150429-Ν-JE719-025 κόλπο της Σούδας, Ελλάδα (29η, Απριλίου, 2015) Ένα ισραηλινό πολεμικό  Sa’ar 5-Class κορβέτα στο κόλπο της Σούδας, στην Ελλάδα, στην υποστήριξη της άσκησης Noble Dina 2015!

150429-Ν-JE719-046 κόλπο της Σούδας, Ελλάδα (29η, Απριλίου, 2015) USS Laboon (DDG 58) πανιά στο λιμάνι της Σούδας, Ελλάδα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψης θύρα 29 Απριλίου Laboon, ένα Arleigh Burke κατηγορίας καθοδηγείται-καταστροφέας πυραύλων, homeported στο Norfolk, συμμετέχει στην άσκηση Noble Dina 2015, σε ετήσια τριμερή άσκηση με το Ελληνικό, ισραηλινές και αμερικανικές δυνάμεις για την αύξηση της διαλειτουργικότητας και της τακτικής τεχνογνωσία σε μια σειρά από τομείς πολέμου. ΗΠΑ 6ου Στόλου που εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγει το πλήρες φάσμα των κοινών και ναυτικές επιχειρήσεις, συχνά σε μετατροπή με συγγενές, από κοινού, και διϋπηρεσιακή εταίρους, προκειμένου να μας προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική. (Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ φωτογραφία από Μαζικής Επικοινωνίας Specialist 2ης Τάξης Jeffrey M. Richardson / Κυκλοφόρησε)Β΄ Φάση (4 – 11 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου στην Χάιφα Ισραήλ.

Σε διασπορά προχώρησε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό των διαθέσιμων Δυνάμεων σε λιμάνια και νησιά !…-Γ΄ Φάση (11 – 14 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή της  Ανατολικής Μεσογείου.ko0kT7ii8A2ox4HMS-Grimsby-Joins-Exercise-Noble-Justification-1024x683gPlsT2DNBHrf6E

-Γ΄ Φάση (11 – 14 Μαΐου), διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή της  Ανατολικής Μεσογείου.

Σκοπός της άσκησης είναι η αξιολόγηση και ανάπτυξη του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε επιχειρησιακό και τακτικό/τεχνικό επίπεδο σε αντικείμενα:
– Πολέμου Επιφανείας
– Ανθυποβρυχιακού (Α/Υ) Πολέμου, με χρήση και Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ)
– Αεράμυνας
– Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ) εν πλω, με χρήση και των οργανικών Ελικοπτέρων (Ε/Π)
– Ηλεκτρονικού Πολέμου (Η/Π) και Επικοινωνιών
– Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής

Οι συμμετέχουσες δυνάμεις αποτελούνται από πολεμικά πλοία διαφόρων τύπων [Φρεγάτες (Φ/Γ), Κορβέτες (Κ/Β), Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ), Πετρελαιοφόρα (Π/Φ)], , Υποβρύχια (Υ/Β)], ελικόπτερα (Ε/Π) και αεροσκάφη διαφόρων τύπων (μαχητικά, ναυτικής συνεργασίας).

Πηγή : veteranos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ