Η ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης στην ψηφιακή εποχή

Σήμερα ξημέρωσε μια νέα ημέρα για την Τηλεόραση, ξεκινά μια νέα ψηφιακή εποχή για την Κρήτη. Το πέρασμα από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα είναι πλέον γεγονός. 

nea tv

Η μετάβαση αυτή συνεπάγεται σημαντικά οφέλη για τον τηλεθεατή. Τα είδωλα, τα «χιόνια», τα παράσιτα και ο κακός ήχος ανήκουν πλέον στο παρελθόν και στη θέση τους έρχονται η τέλεια ψηφιακή εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition -1080i) αλλά και ο κρυστάλλινος ήχος. Παράλληλα, η ψηφιακή εποχή σημαίνει ότι το τηλεοπτικό σήμα θα φτάσει σταδιακά σε κάθε γωνιά της Κρήτης, με το δίκτυο κάλυψης να αναβαθμίζεται μέρα με την ημέρα.

Η ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης δεν θα μπορούσε, σε καμία περίπτωση, να μείνει έξω από αυτές τις εξελίξεις. Πρόκειται για ένα περιφερειακό κανάλι, το οποίο ιδρύθηκε το 2004, με στόχο να προσφέρει στον πολίτη ένα πλούσιο πρόγραμμα, με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, ψυχαγωγία, αλλά και με το βλέμμα σταθερά προσανατολισμένο στον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης.

nea

Διανύοντας ήδη τον δέκατο χρόνο λειτουργίας της και παραμένοντας συντονισμένη με τις ανάγκες της εποχής μας, η ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης θεωρεί το Διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες σημαντικά και ιδιαίτερα χρήσιμα εργαλεία. Ήδη από το 2010 εκπέμπει ψηφιακά στην πόλη του Ηρακλείου ενώ παράλληλα η ειδησεογραφική διαδικτυακή πύλη της Νέας Τηλεόρασης (www.neatv.gr), ενημερώνει λεπτό προς λεπτό τους επισκέπτες της για τον παλμό της επικαιρότητας, φέρνει σε πρώτο πλάνο όλες τις εξελίξεις σε θέματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, όχι μόνον της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ευρύτερα της Ελλάδας όπως και του εξωτερικού.

Η ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης πρωταγωνιστεί στα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (new social media), όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube, ενώ, παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη-επισκέπτη να παρακολουθήσει όλα τα θέματα που τον αφορούν μέσω Web TV (live streaming).

Ωστόσο, το πιο σημαντικό κεφάλαιο για τη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης είναι το έμψυχο υλικό της. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, ο καθένας με την ειδικότητά του και τις γνώσεις του, δίνουν πνοή σε ένα Μέσο που διαθέτει άρτιες δομές και υποδομές, προκειμένου να βρίσκεται πάντοτε στο καρδιά των γεγονότων, με επίκεντρο πάντοτε τον πολίτη.

Δίνουμε έμφαση στην ποιότητα, την αξιοπιστία και την επάρκεια του μέσου το οποίο υπηρετούμε. Σκεφτόμαστε παγκόσμια, δρούμε περιφερειακά, στηρίζουμε εθνικά και προσπαθούμε συλλογικά. Αυτό η κοινωνία της Κρήτης το ανταποδίδει με το δεδομένο ότι σε ποσοστό 86% παρακολουθεί τα τοπικά κανάλια σε σχέση με τα Πανελλαδικής εμβέλειας δίνοντας στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης κυρίαρχη θέση στη Κρήτη.

Η νέα ψηφιακή εποχή αρχίζει και η ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης είναι εδώ.

Συντονιστείτε για τις πόλεις Χανιών και Ρεθύμνου στο κανάλι 57 και για το Ηράκλειο κανάλι 61.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Τα κρητικά κανάλια εκπέμπουν ψηφιακά, ήδη από τις 15 Ιουνίου, αλλά εξακολουθούν τις αναλογικές μεταδόσεις (μέχρι της παρούσης: 23:54 Τετάρτη 26 Ιουνίου)!

  Επιτρέψτε μου έναν συλλογισμό μεγαλείου ..φωσκολικού:
  Είτε τα κρητικά τηλεοπτικά κανάλια συμμορφώνονται με κάποια ευρωπαϊκή ή εθνική οδηγία, διατυπωμένη από κάποια πατσαβουρωθείσα υπηρεσία του Κράτους, όπως π.χ. η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), είτε απλά οι Κρήτες καναλάρχες σέβονται τα τηλεκοπάδια τους!

  Δεν θα έπρεπε τα ίδια να ισχύουν και για τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ DIGEA (ANT1, ALPHA, MEGA, STAR & ΣΚΑΙ)??? Ακόμα περισσότερο από τους Κρητικούς, οι εν λόγω Αθηναίοι (βαρώνοι της Διαπλοκής, όσο και αυτοδίκαιοι τιμητές του Κράτους), δεν θα έπρεπε να διατηρήσουν αναλογικές εκπομπές, έτσι ώστε να μας έριχναν στάχτη στα μάτια, για το πόσο “σοβαρά και υπεύθυνα” εργάζονται υπέρ του φιλοθέαμου κοινού, ιδίως τώρα που με την εξουδετέρωση της ΕΡΤ, αποτελούν ολιγοπωλειακό τσιφλίκι..?

  Έλα Αλέκο σε λίγο θα πλερώνεις ανταποδοτικά τέλη και για ΝΕΡΙΤ, και για DIGEA!?!? Πόσο??? χαχαχαχα!! άλλο βόδια, κι άλλο βούγια, και πρόβατα, μπεεεεε!!
  http://www.economicshelp.org/blog/152/monopoly/anti-trust-policy-and-monopoly/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ