«Η λέξη που δε λες»: Τίτλοι τέλους για τη σειρά του Alpha – Δείτε το φινάλε

Τίτλοι τέλους πέφτουν στη σειρά «Η λέξη που δε λες».

Η κοινωνική σειρά του Alpha σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη με πρωταγωνιστές τη Μαρία Πρωτόπαππα και τον Βασίλη Μπισμπίκη, που άγγιξε το ευαίσθητο θέμα του αυτισμού, ολοκληρώνεται στο 13ο επεισόδιο, το οποίο θα μεταδοθεί στις 21 Φεβρουαρίου.

Το κύριο θέμα που λειτουργεί και ως καταλύτης λίγο πριν από το φινάλε είναι η εξαφάνιση του Παυλή, η οποία σκορπά πανικό στην οικογένεια. Κι όμως, χα παιδιά με αυτισμό έχουν τάσεις φυγής και απομόνωσης και ο Παυλής δεν κάνει τίποτα διαφορετικό… Όταν ξεκινά το τελευταίο επεισόδιο, βλέπουμε ότι έχει ήδη μεσολαβήσει ένα διάστημα η Ελένη προσπαθεί να επικοινωνήσει με το γιο της και είναι αρκετά πιο χαλαρή, ενώ πλησιάζει η μέρα που θα φύγει και η Ιωάννα. Τώρα που δεν έχουν πια επαγγελματική σχέση, ο Τζατζιμάκης της ζητά να κοιμηθούν μαζί και εκείνη κάνει μια τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνει στην αγκαλιά του Βασίλη, αλλά δεν τα καταφέρνει.

lexi2Ο Παυλής, πάντως, παραμένει χαμένος σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου και το μεγάλο πρόβλημα της Ελένης, όπως φάνηκε από την αρχή, είναι να μη μάθει κανείς εκτός οικογένειας ότι ο μικρός έχει αυτισμό. Αναπόφευκτα, λοιπόν, όταν καλούν την Αστυνομία, δεν θέλει να μιλήσουν για το πρόβλημα, αλλά ο Γιάννης θεωρεί ότι πρέπει να το κάνει γιατί ο γιος τους χρειάζεται διαφορετικό χειρισμό. Έτσι, λέει την αλήθεια μπροστά σε όλους τους συγχωριανούς, τονίζει ότι ο Παυλής επικοινωνεί καλύτερα μέσω της μουσικής και όλοι αρχίζουν να τον αναζητούν τραγουδώντας, ώστε να τους ακούσει και να γυρίσει στο σπίτι του.

lexi3Παράλληλα, μαζί με την ιστορία του μικρού, βλέπουμε να καταλήγουν και οι υπόλοιπες. Μαθαίνουμε ποια είναι η κρυφή σχέση της Μαριάννας, βλέπουμε την Ιωάννα να συνειδητοποιεί τη σχέση του Βασίλη με την Αλισάβη κι ας μην έγινε τίποτα μεταξύ τους , και συνειδητοποιούμε το πόσο δένεται ο Παύλος με τη Ρίτσα όταν εκείνη του μιλάει για τον αυτιστικό γιο της.

lexi4Ταυτόχρονα, και βλέποντας τη θετική ανταπόκριση του χωριού, η Ελένη ξεπερνά το κόμπλεξ που έχει και καταλαβαίνει ότι ο πραγματικός τρόπος για να θεραπευτεί ο αυτισμός είναι η αποδοχή και η προσπάθεια επικοινωνίας στη γλώσσα του ίδιου του αυτιστικού παιδιού.

altsantiri.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ