Η κρίση «γονάτισε» έναν ακόμη επιχειρηματία | Ζητά τρόφιμα για τα παιδιά του

η-κρίση-γονάτισε-έναν-ακόμη-επιχειρ-130074

apognosiΑπίστευτες διαστάσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών παίρνει η οικονομική κρίση που μαστίζει την τοπική κοινωνία συνθλίβοντας οικογένειες ακόμη και επιχειρηματιών που καταλήγουν στα συσσίτια.

Μια ακόμη δραματική ιστορία εκτυλίχθηκε τα τελευταία 24ωρα στο κατώφλι του εργατικού κέντρου Ηρακλείου, όπου πρώην μεγαλοεργολάβος και η σύζυγος του κατέληξαν να ζητούν τρόφιμα για τα παιδιά τους.

Δραματικές ιστορίες ανθρώπων που λυγίζουν υπό το βάρος της ανέχειας στην οποία έχουν περιέλθει ακόμη και πρώην κραταιοί επιχειρηματίες της Κρήτης, έρχονται καθημερινά στο προσκήνιο αποκαλύπτοντας τις σαρωτικές επιπτώσεις της κρίσης στην τοπική κοινωνία.

Η ιστορία πρώην μεγαλοεργολάβου και της συζύγου του, που πέρασαν το κατώφλι του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, εκλιπαρώντας για βοήθεια, άφησε άναυδους όσους τους συνάντησαν. Μια άλλοτε επιφανής οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της αποκαλύπτοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Έφτασαν στο σημείο να αναζητούν τρόφιμα και να εκλιπαρούν ώστε η ΔΕΗ να μην τους κόψει το ρεύμα. Λίγο νωρίτερα όπως εξήγησαν, είχαν απευθυνθεί στην Εκκλησία για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά τους.

Ωστόσο οι αρμόδιοι απέρριψαν το αίτημα τους. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, στη φορολογική δήλωση της οικογένειας εμφανίζεται χρέος 20.000€. Ποσό που αντιστοιχεί σε φόρους των προηγούμενων ετών, όταν η εταιρία τους λειτουργούσε κανονικά. Το παρόν ωστόσο είναι εφιαλτικό τόσο για αυτή, όσο και πολλές ακόμη οικογένειες που βρέθηκαν στο δρόμο από τη μια στιγμή στην άλλη.

Είναι η κορυφή του παγόβουνου εξηγούν οι παράγοντες της αγοράς καθώς σχεδόν το 20% των επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο από το 2009 μέχρι σήμερα. Απ όσες εξακολουθούν να λειτουργούν, οι μισές βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Το φάσμα της ανέχειας αγγίζει τόσο τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτές τις επιχειρήσεις, όσο και τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

Πηγή: neakriti.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook