Η Κρήτη διαβάζει Ιούλιο Βερν: Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

η-κρήτη-διαβάζει-ιούλιο-βερν-μαραθώνι-663769

“Η Κρήτη διαβάζει Ιούλιο Βερν – LaCrètelitJulesVerne. «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» – « Letourdumondeen 80 jours». Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία – MarathondeLecturepourlaFrancophonie θα γίνει το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 – 11.00 π.μ. σε Ηράκλειο – Πολύκεντρο Νεολαίας Δ. Ηρακλείου, Ρέθυμνο – Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου και Ιεράπετρα – Αίθουσα παραπλεύρως «Μελίνα Μερκούρη»

Δίνοντας συνέχεια σ’ ένα πετυχημένο εγχείρημα, η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, συμμετέχει και φέτος, μαζί με 34 εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς από την Ελλάδα, στη διοργάνωσημε τίτλο “Μαραθώνιοι Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία-MarathonsdelecturepourlaFrancophonie”.

Το 2018,Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης, συνεχίζει να υποστηρίζει σημαντικές δράσεις πολιτισμού που αποτελούν γέφυρες συνεργασίας και δημιουργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται ησυμμετοχή στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία που πραγματοποιείται για 3η χρονιά στην Κρήτη και φέτος είναι αφιερωμένος στον Ιούλιο Βερν και στο έργο του «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες». Η ικανότητα του Ιούλιου Βερν να συνδυάζει την πραγματικότητα με το μύθο τον έχει κατατάξει στους δέκα πιο πολυμεταφρασμένους συγγραφείς όλων των εποχών.

To βιβλίο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες» αποτελεί πεδίο ευτυχούς συνάντησης με τη κλασική λογοτεχνία και μέσο γνωριμίας με τα λογοτεχνικά ρεύματα του 19ου αιώνα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και για το ευρύτερο κοινό της Κρήτης.

«Η Κρήτη διαβάζει Ιούλιο Βερν» είναι μια ακόμα εκδήλωση στην πολιτιστική ατζέντα της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης με τίτλο «Rendez-vousCulture 2018». Στο Ηράκλειο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο Ρέθυμνο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στην Ιεράπετρα παραπλεύρως της αιθ. «Μελίνα Μερκούρη».

Οι αναγνώστες, στην πλειοψηφία τους μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα διαβάσουν σε γαλλικά κι ελληνικά αποσπάσματα από το βιβλίο.Όλες οι αναγνώσεις ξεκινούν στις 11.00 π.μ. ενώ εργαστήρια και εικαστικές δράσεις θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook