Η Βρετανία ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

η-βρετανία-ζητά-έκτακτη-σύγκληση-του-σ-589241

Η Βρετανική κυβέρνηση καλεί σε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να ενημερώσει τα μέλη σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται στις 19.00 GMT (21.00 ώρα Ελλάδος) κατόπιν αιτήσεως του Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό την ενημέρωση των μελών του σχετικά με την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Sky News: Η Μέι θα ανακοινώσει την απέλαση Ρώσων διπλωματών

Η Βρετανία θα απελάσει μεγάλο αριθμό Ρώσων διπλωματών στο πλαίσιο των αντιποίνων για την επίθεση κατά του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα στη νότια Αγγλία, μετέδωσε το δίκτυο Sky News επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές.

Ο δημοσιογράφος του Sky, Αλιστερ Μπάνκολ ,έγραψε στο Twitter ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι «θα ανακοινώσει την απέλαση Ρώσων διπλωματών στο Ηνωμένο Βασίλειο». «Όχι όσων το 1971, αλλά πολλών, μου λένε».

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι η Ρωσία είναι πιθανότατα υπεύθυνη για την επίθεση κατά του Σκριπάλ. Η Μόσχα έχει αρνηθεί την εμπλοκή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook