Η ανάρτηση της Ραχήλ Μακρή στο facebook για τη Βίκυ Σταμάτη

η-ανάρτηση-της-ραχήλ-μακρή-στο-facebook-για-τη-233689

makri_raxilΔείτε την ανάρτηση της Ραχήλ Μακρή μέσα από το λογαριασμό της στο facebook, η οποία αναφέρεται στην υπόθεση της Βίκυς Σταμάτη.

«Από την μία τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες μου θύμισαν πρώτον τον Μπεκαρία όπου στο δοκίμιο του περί εγκλημάτων και ποινών μας μίλησε για τον σκοπό της ποινής.

Σκοπός της ποινής, κατά τον Μπεκαρία, δεν είναι η εκδίκηση αλλά ο σωφρονισμός, άρα σωστό είναι να μην επιλέγεται η πιο εξοντωτική ποινή αλλά εκείνη που θα έχει το διαρκέστερο αποτέλεσμα στη σκέψη και τη βούληση του δράστη.

Από την άλλη παρακολουθώ την υποκρισία των αναμάρτητων λιθοβόλων που είναι έτοιμοι να ανέβουν στα κάγκελα για να υπερασπιστούν το δικαίωμα καταδικασθέντων σε ισόβια τρομοκρατών να αποφυλακιστούν λόγω θεμάτων υγείας, ενώ ταυτόχρονα φωνάζουν να πεθάνει, να πεθάνει για μια μάνα άρρωστη καταδικασμένη και αυτή και θυμήθηκα τον Βίλχελμ Ράιχ:

Είσαι σαν βαρέλι, σκέφτεσαι σαν βαρέλι, διδάσκεις σαν βαρέλι και προσπαθείς να επιβάλεις σε αυτή την ζωή την ασχήμια σου, τα ψέματά σου και το βαθύ μίσος σου που κρύβεται πίσω από αυτό το ψεύτικο χαμόγελο.

Παιδάκι μου σου ζητώ συγνώμη.»
makri_stamati_facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook