Ηράκλειο | Πήγε για ξιφία και γύρισε με… καρχαρία!

ηράκλειο-πήγε-για-ξιφία-και-γύρισε-με8230-83850

karxariaΈνα ξιφία πήγε να ψαρέψει ο άνθρωπος και γύρισε τελικά με καρχαριάκι! Ο λόγος για έναν ψαρά στο Ηράκλειο, ο οποίος στόλισε μάλιστα το μαγαζί του με το καρχαριάκι βάρους 35 κιλών.

Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα μπλαβίτη γαλέος, είδος που ανήκει στην οικογένεια των καρχαριοειδών. Το ασυνήθιστο αλίευμα, όπως μας πληροφορεί ο έμπειρος ψαράς, πιάστηκε προχθές το βράδυ στις νότιες θάλασσες της Κρήτης. Συγκεκριμένα, προς Καλούς Λιμένες, Λέντα, κ.λπ., με ξιφιοπαραγάδι (παραγάδι ειδικό για τους ξιφίες).

Στο παρελθόν, ο κ. Θεοφίλου έχει πιάσει άλλη μια φορά μπλαβίτη γαλέο, ο οποίος μάλιστα ήταν τριπλάσιος σε μέγεθος από τον προχθεσινό. Ζύγιζε 120 κιλά. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι μεγάλο για το συγκεκριμένο είδος ψαριού, το οποίο μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους, εκτός από βραστό. Σύμφωνα με τον ψαρά, «είναι πολύ νόστιμο ψάρι για σχάρα, για φούρνο, για τηγάνι. Κάνει απ’ όλα, εκτός από βραστό».

Το καρχαριάκι πρόκειται να… αποκαθηλωθεί σήμερα το πρωί. Κατόπιν θα τεμαχιστεί και θα δοθεί στους ανθρώπους που το έχουν παραγγείλει.

«Το ψάρι είναι σχεδόν πουλημένο», μας λέει ο κ. Θεοφίλου, ο οποίος με δυσκολία κρατάει τα γέλια του όταν τον ρωτάμε αν το καρχαριάκι είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο. «Όχι, δεν είναι επικίνδυνο, υπό την έννοια ότι θα επιτεθεί όπως ένας κανονικός καρχαρίας. Είναι όμως επικίνδυνο υπό την έννοια ότι, αν το δει ξαφνικά στη θάλασσα με το πτερύγιό του κάποιος που δεν ξέρει από ψάρια, μπορεί να πάθει συγκοπή»..

Πηγή: Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook