Ηράκλειο | Απουσίαζαν από τις επιτροπές αλλά ενέκριναν διαγωνισμό!

ηράκλειο-απουσίαζαν-από-τις-επιτροπέ-85557

perΟσμή σκανδάλου, για δαπάνη που ξεπερνά τις 90 χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή πληροφοριακού κόμβου στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης, προκάλεσε την άμεση αναδίπλωση της Οικονομικής Επιτροπής που πήρε πίσω απόφαση με την οποία είχε επικυρώσει το διαγωνισμό.

Η Οικονομική Επιτροπή είχε εγκρίνει την εισήγηση επιτροπής στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης, που δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να εξηγήσουν τι ακριβώς περιλαμβάνει το έργο, το πραγματικό κόστος του οποίου δεν ξεπερνά στην αγορά τις 5.000 €, όπως έσπευσαν να επισημάνουν με υπόμνημά τους προς την επιτροπή εκπρόσωποι του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τραγέλαφος: Δε γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά – Δημόσια παραδοχή από υπαλλήλους της Περιφέρειας

Δημόσιοι λειτουργοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά για να παραδεχτούν τον τραγέλαφο της ελληνικής πραγματικότητας. Η σκανδαλώδης αμέλεια και η επιδεικτική απουσία υπηρεσιακών στελεχών από τις συνεδριάσεις της Οικονομική Επιτροπής, που επικύρωσε διεθνή διαγωνισμό με μία και μόνο προσφορά για την κατασκευή πληροφοριακού κόμβου, ανέδειξαν τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί η κρατική μηχανή.

Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός χωρίς ανταγωνισμό – Έδωσαν έργο αξίας μόλις 5.000 ευρώ έναντι 91.000 ευρώ

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας έχει επικυρώσει, μετά από εισήγηση «αρμόδιων στελεχών» την κατακύρωση διεθνούς διαγωνισμού υπέρ μίας και μόνο εταιρείας που κατέθεσε προσφορά για να αναλάβει την κατασκευή πληροφοριακού κόμβου στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Και όλα αυτά έναντι του ποσού των 91 χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που στην αγορά το κόστος για μια αντίστοιχη εργασία δεν ξεπερνά τις 5 χιλιάδες ευρώ.

Τα στελέχη της επιτροπής που χειρίστηκαν το διαγωνισμό δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να εξηγήσουν τι ακριβώς περιλαμβάνει το έργο, ενώ σήμερα δήλωσαν πως το μόνο του ξέρουν είναι ότι δεν ξέρουν πώς έπρεπε να χειριστούν τη διαδικασία και για το λόγο αυτό έστειλαν την εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία επίσης εν αγνοία της επικύρωσε στις προηγούμενες συνεδριάσεις το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Οργή από πολιτικούς προϊσταμένους για το σκάνδαλο – Παρέμβαση και από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Όσα ακούστηκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης προκαλούν την έκρηξη της προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Ο τρόπος με τον οποίο πέρασε στα χέρια της εταιρείας που κατέθεσε προσφορά, η οποία δεν ανοίχτηκε καν, το έργο προκάλεσε την αντίδραση στελεχών του Πολυτεχνείου Κρήτης που έσπευσαν να καταθέσουν υπόμνημα στην Οικονομική Επιτροπή, αναδεικνύοντας σκοτεινές πτυχές στους χειρισμούς που μεσολάβησαν. Η Οικονομική Επιτροπή αναγκάστηκε χθες κακήν κακώς να πάρει πίσω την απόφασή της.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook