«Ημέρα για την αγάπη» στην Αυστραλία μετά το «ναι» στους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

ημέρα-για-την-αγάπη-στην-αυστραλία-μ-622047

Η 26η χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών έγινε σήμερα η Αυστραλία. Με ζητωκραυγές και πανηγυρισμούς έγινε δεκτή η ψήφιση του νόμου από τη Βουλή της χώρας, όπου σε μερικές πολιτείες η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικό αδίκημα μέχρι και πριν από 20 χρόνια.

Βουλευτές με σημαίες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στα χέρια αγκαλιάζονταν κι επευφημούσαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου όπου λίγες μέρες νωρίτερα ένας βουλευτής είχε κάνει πρόταση γάμου στον σύντροφό του.

«Τι ημέρα… Τι ημέρα για την αγάπη, την ισότητα, τον σεβασμό» δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ. «Είναι ώρα για περισσότερους γάμους» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο νέος νόμος τίθεται σε εφαρμογή από το Σάββατο. Επειδή ωστόσο χρειάζεται ένας μήνας για να αναγνωρίσει έναν γάμο το κράτος της Αυστραλίας, οι πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών θα γίνουν τον Ιανουάριο.

Το νομοσχέδιο είχε περάσει από την Γερουσία τον περασμένο μήνα και πλέον υπερψηφίστηκε και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο θρησκευτικές οργανώσεις και συντηρητικοί βουλευτές αντιτάχθηκαν με σφοδρότητα και πρότειναν δεκάδες τροποποιήσεις στον νόμο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ζήτησαν από πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, όπως τους ανθοπώλες, να αρνηθούν να εξυπηρετήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος αυτός απομένει τώρα να υπογραφεί από τον γενικό κυβερνήτη και εκπρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ στην Αυστραλία Πίτερ Κόσγκροβ, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook