Ηλεκτρονικό Παράβολο: Πότε ξεκινάει η εφαρμογή του και πως θα πληρώνεται

Με στόχο την επέκταση της χρήσης του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) παρατάθηκαν μέχρι 30 Ιουνίου 2017 οι εργασίες της αρμόδιας ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης με απόφαση του υπουργού, Σταύρου Κοντονή.
Η παράταση αυτή, επισημαίνεται, σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης δε συνδέεται, σε καμία περίπτωση με αναστολή της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παραβόλου.

Σημειώνεται πως ήδη από τις 22 Ιανουαρίου, τα τέλη, τα παράβολα καθώς και τα δικαστικά έξοδα που επιβάλλονται στην πολιτική, διοικητική και ποινική δικαιοσύνη εντάσσονται προοδευτικά στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει πως το ηλεκτρονικό παράβολο αντικαθιστά σταδιακά την έντυπη μορφή παραβόλου και των σχετικών αποδεικτικών είσπραξης με στόχο να συμβάλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και στην ουσιαστική προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους με αυτό φορείς.

Παραλληλα, για τη διευκόλυνση του κοινού διατίθεται εγχειρίδιο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου και έκδοση κωδικού πληρωμής του. Τα στάδια της διαδικασίας περιγράφονται αναλυτικά και ΕΔΩ!

Η πληρωμή του ηλεκτρονικού παραβόλου γίνεται με τους εξής τρόπους:

1. Άμεσα με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα Ελληνικών Τραπεζών

2. Μετά από δύο εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία πληρωμής του, στις Τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ

3. Μέσω e-banking.

Οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν τα παράβολα μέσω ΚΕΠ

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ