Ηλεκτρονικά η απογραφή των προστατευόμενων μελών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα μπορούν πλέον οι ασφαλισμένοι να απογράψουν τα προστατευόμενα μέλη τους (σύζυγο-τέκνα), που είναι ασφαλισμένα στο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας.

Όπως ενημερώνει η διοίκηση του Ιδρύματος εν’ όψει του νέου ασφαλιστικού έτους και προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων η απογραφή θα γίνει ηλεκτρονικά με μια απλή διαδικασία και χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία και ειδικότερα:

Η εν λόγω απογραφή πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής / διαλειτουργικής υπηρεσίας με τίτλο «Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων», που είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό τόπο του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους – Συνταξιούχους).

Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται άμεσα, απαλλάσσοντας, όσους την επιλέγουν, από την υποχρέωση να επισκεφθούν τα υποκαταστήματα του ταμείου και την προσκόμιση δικαιολογητικών που απαιτεί η χειρόγραφη διαδικασία απογραφής και απόδοσης ασφαλιστικής ικανότητας.

iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ