Ηθική δικαίωση για τον μαρτυρικό Καλλικράτη: Καρέ – καρέ η ανακήρυξη του μαρτυρικού χωριού παρουσία Προκόπη Παυλόπουλου | Photos

ηθική-δικαίωση-για-τον-μαρτυρικό-καλλ-747948

Σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, ο Καλλικράτης ανακηρύσσεται μαρτυρικό χωριό και εντάσσεται στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας. Λίγο μετά τις 10 έφτασε στο χωριό ο ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο υποδέχτηκε ως «οικοδεσπότης» ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Παύλος Πολάκης.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί και ο υφυπουργός θρησκευμάτων, Μάρκος Μπόλαρης ενώ παρόντες στην τελετή είναι ο Περιφερειάρχης Κρήτης, βουλευτές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Η ανακήρυξη δικαιώνει ηθικά τους αγώνες και τις θυσίες των Καλλικρατιανών στο πέρασμα των χρόνων, καθώς και τα δεκάδες θύματα του Καλλικράτη για ελευθερία στις αλλεπάλληλες επαναστάσεις κατά των Ενετών, Τούρκων και Γερμανών κατακτητών.

Δυο ήταν οι δήμιοι του Καλλικράτη από τις 8 ως τις 11 Οκτωβρίου 1943, το τετραήμερο της λεηλασίας, πυρπόλησης και εκτέλεσης των 31 κατοίκων του. Ο Διοικητής των γερμανικών δυνάμεων του «Φρουρίου Κρήτης» Μπρούνο Μπρώυερ και ο επικεφαλής του Ελληνικού Καταδιωκτικού Αποσπάσματος Κακοποιών Ε.Κ.Α.Κ. ή Jacte Commando Φριτς Σούμπερτ.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ηθική δικαίωση για τον μαρτυρικό Καλλικράτη: Καρέ – καρέ η ανακήρυξη του μαρτυρικού χωριού παρουσία Προκόπη Παυλόπουλου | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook