Ζημιά εκατοντάδων εκατ. ευρώ για τη Lactalis | Βρέθηκε σαλμονέλα στα βρεφικά γάλατα

ζημιά-εκατοντάδων-εκατ-ευρώ-για-τη-lactalis-β-645725

Σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μπορεί να ανέλθει για την γαλλική εταιρεία Lactalis το κόστος από την πρόσφατη μόλυνση από σαλμονέλα κάποιων παρτίδων από το βρεφικό γάλα που παράγει, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Εμανουέλ Μπενιέ στην γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos.

Η Lactalis ανακάλεσε 12 εκατομμύρια συσκευασίες σε πανεθνικό επίπεδο και από καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο μετά τον εντοπισμό του βακτηρίου της σαλμονέλας σε βρεφικό γάλα τον Δεκέμβριο σε εργοστάσιό της στην δυτική Γαλλία.

«Δεν μπορούμε να πούμε οριστικά, αλλά (το κόστος) θα είναι πολύ υψηλό, μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Εμανουέλ Μπενιέ στην Les Echos.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι αναφέρθηκαν 38 κρούσματα μόλυνσης από σαλμονέλα από τα μέσα Αυγούστου έως τον Δεκέμβριο του 2017, τα 36 από τα οποία συνδέονταν σαφώς με την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος της Lactalis.

Η Lactalis, η οποία γεννήθηκε από μια οικογενειακή επιχείρηση, έγινε ένας παγκόσμιος γίγαντας με 246 εγκαταστάσεις παραγωγής σε 47 χώρες και 75.000 συνεργάτες.

Ο όμιλος δεν δημοσιεύει ποτέ οικονομικά στοιχεία, με εξαίρεση τον ετήσιο τζίρο του ύψους 17,3 δισ. ευρώ, ο οποίος πραγματοποιείται σε ποσοστό 58% στην Ευρώπη, 21% στην Αμερική, 14% στην Ωκεανία και 7% στην Αφρική.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook