Ζευγάρι … άδειαζε κοσμηματοπωλεία σε Ρέθυμνο και Χανιά

ζευγάρι-άδειαζε-κοσμηματοπωλεία-σε-76665

CACHEΟκτώ κοσμηματοπωλεία κατάφερε να «ξαφρίσει» ένα ζευγάρι Σουηδών οι οποίοι τελικά έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Το νεαρό ζευγάρι, με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερε επανειλημμένα να εξαπατήσει τους ιδιοκτήτες των κοσμηματοπωλείων που επισκέφθηκε παριστάνοντας τους πελάτες. Ο 23χρονος και η 33χρονη πανούργα σύντροφός του έβαζαν στο μάτι πανάκριβα κοσμήματα με αδυναμία στα μονόπετρα με μπριγιάν τα οποία έκαναν φτερά μέσα σε δευτερόλεπτα.

Μετά το τελευταίο από τα τρία κρούσματα που σημειώθηκαν στο Ρέθυμνο, η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους η όποια οδήγησε και σε άλλες αποκαλύψεις.

Άνδρες της Ασφάλειας Ρεθύμνου εντόπισαν στα Χανιά ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στο οποίο μετέφεραν τη λεία τους από τα κρούσματα κλοπών στα οποία ενέχονται.

Συγκεκριμένα τα κοσμήματα αντιστοιχούν σε 3 κλοπές που έχουν διαπραχθεί στο Ρέθυμνο και 5 στα Χανιά, ενώ βρέθηκαν και πολλά άλλα τα οποία θεωρούνται κλοπιμαία και εξετάζεται η προέλευσή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου:

Συνελήφθησαν, χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι 23 και 33 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά.

Ειδικότερα, στις 02.07.2013 ο 23χρονος και η 33χρονη, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο στο Ρέθυμνο και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν, από προθήκη του καταστήματος, μια χρυσή καδένα με διαμαντένιο σταυρό συνολικής αξίας, 3.433 ευρώ.

Η πράξη τους όμως έγινε αντιληπτή, από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4 χρυσές καδένες, 3 χρυσά σκουλαρίκια, 2 χρυσοί σταυροί, 2 σκουλαρίκια μαργαριταρένια και ένα μενταγιόν.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες διαμένουν προσωρινά στα Χανιά. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε στην προσωρινή οικία τους, έρευνα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν επιπλέον 4χρυσά βραχιόλια, 1 χρυσό κολιέ, 2 ασημένια περιδέραια, 1 χρυσή αλυσίδα και 1 χρυσό δακτυλίδι.

Από την συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο 23χρονος και η 33χρονη, είχαν διαπράξει από κοινού, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, οκτώ κλοπές καταστημάτων (κοσμηματοπωλείων και οπτικών), εκ των οποίων οι τρεις στο Ρέθυμνο και οι πέντε στα Χανιά.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ. Μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook