Ζεις ένα δράμα; Οκτώ πράγματα που αξίζει να κάνεις πριν την επόμενη σχέση σου

ζεις-ένα-δράμα-οκτώ-πράγματα-που-αξίζε-127577

omofri moniΑν χώρισες πρόσφατα, αυτή τη στιγμή αισθάνεσαι πως περνάς μερικές από τις πιο δραματικές ώρες της ζωής σου. Ακόμα κι αν ήταν δική σου επιλογή, δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς το ξαφνικό συναισθηματικό και «κάνουμε τα πάντα μαζί» κενό που προκύπτει ή τις αμφιβολίες που είναι λογικό να έχεις (αλλά θα ξεδιαλυθούν αργότερα).

Αν, πάλι, ήταν εκείνος που έφυγε, τότε η κατάσταση μοιάζει με πληγή από φρικτό μαχαίρι

(που θα έλεγε κι ο Καβάφης). Σίγουρα υπάρχει μία μικρή υπερβολή στον τρόπο που το βιώνει ο καθένας ξεχωριστά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του κειμένου.

Το θέμα είναι ΤΩΡΑ τι κάνουμε.

Μετά από μεγάλη πείρα σε χωρισμούς και σχεσοαπώλειες, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικά τιπς που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα μέχρι να γνωρίσεις εκείνον που θα πατήσει το restart.
1. Σταμάτα να ανησυχείς για το πότε θα γνωρίσεις τον επόμενο

Επιτέλους είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Συγκεντρώσου και δώσε του σημασία. Είναι η κατάλληλη στιγμή να καταλάβεις τι θέλεις, να επανεκτιμήσεις τις αξίες της single ζωής, να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και χωρίς εκείνον. Είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις να μην εξαρτάς την ευτυχία και την διάθεση σου από μία σχέση.

 2. Βρες τι σε κάνει χαρούμενη

Το επόμενο βήμα είναι αυτό. Κάνε μία λίστα (είναι πιο διασκεδαστικό απ’ όσο νομίζεις) με τα τελευταία 10 πράγματα/ εμπειρίες/ επιτεύγματα/ αποφάσεις/ ανθρώπους (όχι ο πρώην σου δεν συμπεριλαμβάνεται) που σε έκαναν να νιώθεις χαρούμενη και γεμάτη. Διάλεξε ένα και βρες τον τρόπο να το συμπεριλάβεις ξανά στο πρόγραμμα σου.

3. Βγες με κάποιον που κανονικά δεν θα έβγαινες ποτέ

Όταν βγαίνεις μόνο με άντρες που ανήκουν στον ίδιο τύπο ανθρώπου, χάνεις όλη τη διασκέδαση. Ακόμα πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους δηλαδή. Για να κάνεις πιο εύκολο και fun το πρότζεκτ κάνε μία λίστα με ανθρώπους που δεν θα επέλεγες ποτέ

(Δικό μου) Παράδειγμα λίστας:

Δεν θα έβγαινα ποτέ με τύπους που:

Ακούνε hip hop

Πηγαίνουν διακοπές σε βουνό

Δεν τρώνε γλυκά

Επιμελούνται υπερβολικά την εμφάνισή τους

Βάζουν ζελέ στα μαλλιά τους

Ωραία. Tώρα μόλις εντοπίσεις έναν που αντιστοιχεί σε μία από τις περιπτώσεις που θα φτιάξεις εσύ και υπάρχει ενδιαφέρον, βουρ πες «ναι».

 4. Ανακάλυψε την ατρόμητη/yolo πλευρά σου

Ναι είναι αξιαγάπητο να είσαι γλυκούλα, πιστή και να φοβάσαι να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Ακόμα πιο ωραίο, όμως, να πιστεύεις ότι ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ μπορείς να οδηγήσεις και διαστημόπλοιο (λέμε τώρα).

 5. Μάθε κάτι καινούριο

Γράψου σε μαθήματα γαλλικών/ χορού/ ζαχαροπλαστικής/ κεραμικής/ κιθάρας, δες tutorial κατασκευής βραχιολιών στο youtube, γίνε μέλος σε μία ομάδας ποίησης, κάτι τέλος πάντων που ήθελες να κάνεις, αλλά δεν είχες ποτέ χρόνο, χρόνο ή χρόνο. Θα σου δώσει φοβερή αυτοπεποίθηση.

 6.Φόρα αντηλιακό, πιες πολύ νερό, φάε φρούτα και λαχανικά και κοιμήσου πολύ.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσαν ποτέ και που όντως λειτουργεί. Ναι γιατί είναι τα πιο βασικά 5 πράγματα που χρειάζεται να κάνεις αν θέλεις να αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.

 7. Άφησε ποστ-ιτ σε όλο το σπίτι με quotes που σε εμπνέουν.

Δώσε μας άφεση αμαρτιών για αυτή την προσέγγιση που θυμίζει βιβλίο αυτοβοήθειας, αλλά μία φίλη που έχει κολλήσει στο ψυγείο της «Κανείς δεν έγινε καλός ναυτικός σε μια ήρεμη θάλασσα», την έχει βοηθήσει. Εντάξει δεν είναι απαραίτητο να γράψεις αυτό (το ίντερνετ έχει ένα σκασμό quotes που θα σε εμπνεύσουν), αλλά κατάλαβες.

 

8. Άλλαξε παραστάσεις

Όχι δεν εννοούμε να πας εκδρομή (αν- λέμε τώρα- βιάστηκες να κλείσεις εισιτήρια) αλλά π.χ. να βάψεις το δωμάτιο σου, να μεταποιήσεις ένα έπιπλο, να κολλήσεις αγαπημένες σου φωτογραφίες στον τοίχο. Με λίγα λόγια, να μετατρέψεις κάτι που γουστάρεις πολύ σε εικόνα.

Πηγή: cosmopolitan.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook