Εσθονία – Ελλάδα: Δεν «μάσησε» η εθνική | Είχε πάθος και Σκίμπε

εσθονία-ελλάδα-δεν-μάσησε-η-εθνικ-439096

Φαίνεται πως η αυτή η εθνική όχι μόνο έχει αφήσει πίσω της την κρίση που την “τσάκισε” στα προκριματικά του ρο 2016, αλλά έφτιαξε και… χαρακτήρα! Τι κι αν έχασε τους δυο πιο έμπειρους της παίκτες (Παπασταθόπουλο – Τοροσίδη), η Ελλάδα έβγαλε πάθος στην έδρα της Εσθονίας και με το πολύ καλό κοουτσάρισμα του Σκίμπε κατάφερε να περάσει με 2-0 από το Ταλίν.

Στην κορυφή του 8ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου -μαζί με τους Βέλγους- παρέμεινε η Ελλάδα. Η γαλανόλευκη επικράτησε εκτός έδρας της Εσθονίας με 2-0, σε μια αναμέτρηση που.. δοκιμάστηκε πάρα πολύ, αφού είδε δυο από τους πιο έμπειρους παίκτες της -Παπασταθόπουλος – Τοροσίδης) να φεύγουν στο πρώτο ημίχρονο με πρόβλημα τραυματισμού.

Η εθνική έδειξε σε πολλές περιπτώσεις πνεύμα αυτοθυσίας έκανε το 3×3 με τα γκολ των Τοροσίδη (2′) και Σταφυλίδη (61′) και θα περιμένει τη Βοσνία στις 13/11 στο Φάληρο, προκειμένου να την κερδίσει και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο Εντίν Τζέκο «καθάρισε» για τη Βοσνία στο ματς με την Κύπρο. Οι γηπεδούχοι τα βρήκαν… σκούρα στη Ζένιτσα, όμως ο δεινός σκόρερ της Ρόμα τούς έβγαλε από τη δύσκολη θέση και με δύο γκολ (70΄,80΄) τους χάρισε τη νίκη 2-0. Ετσι, οι Βόσνιοι διατήρησαν το απόλυτο σερί τους, πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με την Ελλάδα για τον 8ο όμιλο. Εκεί όπου το Βέλγιο έκανε μια καλή προπόνηση με το 6-0 επί του Γιβραλτάρ στο Αλγκάρβ.

Το ξεκίνημα του ματς είχε ανάμεικτα συναισθήματα για την γαλανόλευκη. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού η εθνική κατάφερε να “ζεσταθεί” μέσα στο παγωμένο Ταλίν, φτάνοντας στο 0-1. Ο Μάνταλος εκτέλεσε δεύτερο διαδοχικό κόρνερ και ο Τοροσίδης έστειλε -με κεφαλιά- την μπάλα στα δίχτυα.

Η χαρά όμως κράτησε ελάχιστα, αφού τα κακά μαντάτα από τον αγωνιστικό χώρο ήρθαν… απανωτά για τον Σκίμπε. Ο Παπασταθόπουλος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 7′ με πρόβλημα στον δεξιό του προσαγωγό. Έτσι, ο Παπαδόπουλος έγινε ο νέος παρτενέρ του Μανωλά και στα αμυντικά χαφ τοποθετήθηκε ο Ταχτσίδης, που μπήκε στο ματς.

Οι Εσθονοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την… αναστάτωση που υπήρξε στην ομάδα μετά από αυτές τις αλλαγές, αλλά η ατυχία συνεχίστηκε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο αρχηγός και ένας εκ των πιο έμπειρων της εθνικής, Βασίλης Τοροσίδης δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Οικονόμου (18′), που μπήκε στο κέντρο της άμυνας κι έστειλε τον Παπαδόπουλο να γίνει το νέο δεξί μπακ. Ούτε σε προπόνηση αυτό το σχήμα!!!

Τα λάθη στην μεσοαμυντική γραμμή της Εθνικής και η τεράστια δυσκολία της ομάδας να αλλάξει πάσες και να ηρεμήσει το παιχνίδι της (ο Ταχτσίδης δεν μπόρεσε να βοηθήσει), βοήθησαν τους Εσθονούς στο να πιέσουν πολύ. Η… τρικυμία αυτή όμως -ΕΥΥΧΩΣ- δεν ήταν αρκετή για να φέρει την ισοφάριση για τους γηπεδούχους.

Η εικόνα… υπεροχής των Εσθονών φάνηκε και στην επανάληψη, με την γαλανόλευκη να μην έχει “καθαρό μυαλό” και να δείχνει πως αντιμετωπίζει πρόβλημα επιλογών στους “κόφτες”. Μάνταλος και Ταχτσίδης δεν μπόρεσαν να τραβήξουν στην επίθεση της ομάδα, που περιορίστηκε στο να αμύνεται.

Η Ελλάδα όμως κατάφερε να “χτυπήσει” την ώρα που οι Εσθονοί μας είχαν βάλει στα.. σχοινιά. Στο 61′ ο Μπακασέτας κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, το -οποίο πήγε να εκτελέσει ο Μήτρογλου. Ο Σκίμπε όμως επέμεινε να το εκτελέσει ο Σταφυλίδης, που τον δικαίωσε. Με υπέροχη εκτέλεση ο αριστερός μπακ της ομάδας “έγραψε” το 0-2, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στην εθνική μας. Μάλιστα, η Ελλάδα παραλίγο να φτάσει και σε ένα ακόμα γκολ τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά η κεφαλιά του Παπαδόπουλου έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 70′. Ο Πούργε μπήκε στο παιχνίδι στο 70′ και ένα λεπτό πιο μετά ανάγκασε τον Καρνέζη να διώξει την κοντινή του κεφαλιά με το δεξί του χέρι! Στο 79′ όμως η γαλανόλευκη.. άγγιξε το 0-3. Μετά από φοβερό φαλτσαριστό σουτ του Μάνταλου, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχει της φάσης ο Καρέλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ακσάλου.

Οι Εσθονοί τα έδωσαν όλα για να φτάσουν στο γκολ που θα τους επέτρεπε να ελπίζουν τουλάχιστον για το βαθμό, αλλά τόσο ο Καρνέζης, όσο και η άμυνα της εθνικής -που άντεξε με… χίλια ζόρια- διατήρησαν το 0-2 μέχρι τέλους.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook