Επιχειρηματίας της λίστας Λαγκάρντ πλήρωσε σήμερα μισό εκατομμύριο ευρώ

«Φωτιά»….στα πόδια κάποιων έβαλε το ταξίδι των εισαγγελέων στο Παρίσι και η λήψη κατάθεσης από τον Ερβέ Φαλτσιανί.

Πριν καλά καλά πατήσουν τα πόδια τους στην Eισαγγελία οι δικαστικοί λειτουργοί, επιχειρηματίας εμφανίστηκε το πρωί στα δικαστήρια και κατέβαλλε το ποσό των 500.000 ευρώ, εξοφλώντας μάλιστα ολοσχερώς την οφειλή του.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι στη λίστα Λαγκάρντ, υπάρχουν όμως αναφορές στο πρόσωπο του και στη δεύτερη δικογραφία που ερευνάται για την εγκληματική οργάνωση που εξυπηρετούσε άτομα του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την φοροδιαφυγή και την νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δικογραφία σχηματίστηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαβίβασε σχετικές καταγγελίες στην εισαγγελία. Την περασμένη Παρασκευή ο Εβρε Φαλτσιανί σε μια κατάθεση που διήρκεσε πάνω από 9 ώρες έδωσε σημαντικά στοιχεία στις δικαστικές αρχές, για εταιρίες και λογαριασμούς, τα οποία ήδη αξιολογούνται και διασταυρώνονται.

Οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί που ερευνούν την υπόθεση είχαν καλέσει τον επιχειρηματία πριν από το ταξίδι τους στο Παρίσι, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε προθεσμία, άλλα στη συνέχεια συζητήθηκε -στο πλαίσιο μίας άτυπης διαπραγμάτευσης- η επιστροφή χρημάτων για να μην ασκηθεί ποινική δίωξη.

Σήμερα, και μετά την κατάθεση Φαλτσιανί, ο επιχειρηματίας δήλωσε στις εισαγγελικές αρχές οτι επιθυμεί να πληρώσει ολόκληρη την οφειλή του, η οποία του καταλογίστηκε ως φόρος από τα φερόμενα ως αδήλωτα εισοδήματα του που βρέθηκαν στην Ελβετία…

iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ