Επιτέλους… Αξονικός Τομογράφος σε λειτουργία στο Νοσοκομείο Χανίων

nosokomeioΟ παλιός αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, θα εξυπηρετεί τους ασθενείς των Χανίων μέχρι την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου αξονικού που το Νοσοκομείο Χανίων έχει προμηθευτεί μέσω ΕΣΠΑ, κάτι που αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.

Σημειώνεται, ότι η σύμβαση για την απόκτηση του τομογράφου έχει υπογραφεί από τα τέλη Ιανουαρίου, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα του ιδρύματος, ωστόσο, οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, δεν έχουν επιτρέψει ακόμα την σύνδεση και λειτουργία του ενώ έχει τεθεί και το ερώτημα του αν αυτήν την ώρα υπάρχει στο  Νοσοκομείο Χανίων, προσωπικό εξειδικευμένο και κατάλληλο για να τον λειτουργήσει.

Την ίδια ώρα, εδώ και δύο μήνες περίπου και μετά την βλάβη στον παλιό τομογράφο που θεωρήθηκε ασύμφορο να επιδιορθωθεί, το Νοσοκομείο παραμένει χωρίς τομογράφο, με τους ασθενείς να αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές. Ωστόσο, από χθες, η προσωρινή λύση δόθηκε… μέσω Ρεθύμνου, μέσω της παραχώρησης του παλιού τομογράφου, προσωρινά και για διάστημα δύο περίπου μηνών.

zarpa.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ