Επεισόδιο στα Ίμια: Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στην Άγκυρα – Κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης στο υπουργείο Εξωτερικών

επεισόδιο-στα-ίμια-έντονο-διάβημα-δια-651806

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του. Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα».

Η ανακοίνωση συνεχίζει προειδοποιώντας: «Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία. Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται».

Ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών-Αμυνας ζητά η ΝΔ

Τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος θα ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, η οποία ετοιμάζεται να καταθέσει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η ΝΔ θα ζητήσει η συνεδρίαση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιηθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο τώρα

Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ξεπέρασε κάθε όριο.

«Είτε του αρέσει, είτε όχι οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο είναι σε ισχύ»,επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη καλώντας την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα να του υποδείξει τα όρια της καλής γειτονίας.

«Η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιηθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο τώρα. Όχι σιωπηρά τετελεσμένα και στα ελληνοτουρκικά», υποστηρίζει το κόμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook