Επίσκεψη καθηγητών του Erasmus στο 4ο Γυμνάσιο Χανίων

επίσκεψη-καθηγητών-του-erasmus-στο-4ο-γυμνάσι-557098

Το 4ο Γυμνάσιο Χανίων είχε τη χαρά να υποδεχτεί  εκπροσώπους-καθηγητές  των ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+  με τίτλο “Home Alone “, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2016 και θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση των εταίρων στη Λιθουανία το Μάϊο του 2018.

Οι δεκατέσσερις καθηγητές από σχολεία της Ρουμανίας, Πολωνίας, Λεττονίας, Λιθουανίας, Σλοβενίας και Ισπανίας έφτασαν στα Χανιά την Τρίτη εννιά Μαΐου ενώ την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν το σχολείο όπου τους περίμενε μια ζεστή γιορτή υποδοχής στην αυλή του σχολείου  με τους μαθητές μας να χορεύουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς προς τιμήν τους. Ο διευθυντής κύριος Φωτόπουλος Γεώργιος τους καλωσόρισε και μαζί με το διδακτικό προσωπικό τους ευχήθηκε μια ευχάριστη παραμονή ενώ ανάλογες ήταν και οι ευχές από τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια οι μαθητές Αντωνιάδης Γεώργιος και Κρασάκης Αλέξανδρος τους ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να έχουν άμεση επαφή με τη δομή του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Έπειτα, ξεκίνησαν οι εργασίες της παιδαγωγικής ομάδας σε μια αίθουσα ειδικά διακοσμημένη με αφίσες φτιαγμένες από τα παιδιά και με θέμα αφιερωμένο στις χώρες προέλευσης των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα καθηγητών.

Εκεί προβλήθηκαν φιλμάκια από κάθε χώρα με θέμα τις εντυπώσεις από την επίσκεψη στη Λεττονία που έγινε τον προηγούμενο Μάρτιο και στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Μπατάκη Ειρήνη και Παράσχου Θεόδωρος ενώ παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έγιναν με ψυχολόγο και τα παιδιά του Erasmus με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους καθώς και την ανακάλυψη του εαυτού τους. Επίσης τέθηκαν οι στόχοι για τη επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβενία τον Οκτώβριο αυτού του έτους. Κατόπιν τους παρατέθηκε λουκούλειο γεύμα στο σχολείο με παραδοσιακά κρητικά φαγητά και εδέσματα τα οποία ετοιμάστηκαν και προσφέρθηκαν  από τις μητέρες των παιδιών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τους έγινε ξενάγηση στην παλιά Πόλη από την συντονίστρια του προγράμματος Αθηνά Παπαναγιώτου ενώ το βράδυ διασκέδασαν με ελληνική μουσική από ζωντανή ορχήστρα σε γνωστή ταβέρνα του παλιού λιμανιού.

Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και έπειτα τους δόθηκε η ευκαιρία να περπατήσουν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας , να θαυμάσουν τα ευρήματα, το αρχαίο θέατρο, το κάστρο της και να απολαύσουν τη μοναδική θέα του κόλπου της Σούδας και της γύρω περιοχής. Η εκδρομή συνεχίστηκε με την επίσκεψη στους Τάφους των Βενιζέλων και ολοκληρώθηκε με  γεύμα στο Μαράθι όπου πραγματικά σαγηνεύτηκαν από την παραλία με τη λεπτή άμμο, τα γαλήνια νερά και τη θέα προς τα Λευκά Όρη.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο οινοποιείο και τυποποιητήριο λαδιού της οικογένειας Μαμιδάκη στην Ανώσκελη όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν σχετικά με τη γευσιγνωσία κρασιού και την παραγωγή ελαιολάδου. Η μέρα αυτή ήταν και η μέρα αναχώρησης οπότε δόθηκαν τα αποχαιρετιστήρια δώρα σε κλίμα συγκίνησης και αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις  για τις πατρίδες τους , ευχαριστώντας μας για τη φιλοξενία και  χωρίς να παραλείψουν να μας τονίσουν ότι ζούμε σε έναν επίγειο παράδεισο.

Εμείς με τη σειρά μας νιώσαμε ικανοποιημένοι που έπειτα από συλλογική δουλειά εκπληρώσαμε –θέλουμε να πιστεύουμε  με αποτελεσματικό τρόπο- το χρέος μας προς τους εταίρους μας εκπαιδευτικούς από τις άλλες χώρες, αυτό όμως δε θα γινόταν χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση από τους γονείς των παιδιών τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook