Εξώφυλλο TIME: Πολιτική καταιγίδα στο Λευκό Οίκο φέρνει ο Τραμπ

εξώφυλλο-time-πολιτική-καταιγίδα-στο-λευ-499419

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες το εξώφυλλο του TIME, στο οποίο φιλοξενείται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να κάθεται στο οβάλ γραφείο εν μέσω θύελλας και καταιγίδας.

Το πρωτοσέλιδο σημειώνει «δεν υπάρχει τίποτα να δείτε εδώ» και σχολιάζει τα πεπραγμένα του Τραμπ στις πρώτες του ημέρες του στο Λευκό Οίκο. Εξάλλου, οι υπεύθυνοι του περιοδικού φρόντισαν να στήσουν και μια κινούμενη εικόνα (GIF) με την πολιτική καταιγίδα α λα Τραμπ, που καταλήγει στο εξώφυλλο όπως αυτό τυπώθηκε που έγινε viral στα social media.

Η μετάβαση στην εποχή Τραμπ στο Λευκό Οίκο αποδεικνύεται μια δύσκολη επιχείριση, με τον Αμερικανό πρόεδρο να παρατηρεί πως ο ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο ανήλθε στην εξουσία, ίσως δεν φανεί τόσο αποτελεσματικός και για την άσκηση των καθηκόντων του. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το εκτενές δημοσίευμα του περιοδικού, οι στενοί συνεργάτες του προέδρου δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στον ανορθολογικό τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του, με αποτέλεσμα να τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Αρχής γενομένης από το διάταγμα για τους πρόσφυγες το οποίο προσέκρουσε στην αμερικανική δικαιοσύνη και τελικά ακυρώθηκε, προέκυψε το ζήτημα με τον σύμβουλο σε θέματα ασφαλείας Μάικλ Φιν που αφενός εξέθεσε δημόσια τον αντιπρόεδρο Μάι Πενς και αφετέρου εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μόνο μετά τη διαρροή της πραγματικής φύσης των συνομιλιών του με το Ρώσο πρέσβη. Άλλωστε, όπως φαίνεται ο Ντόναλντ Τραμπ γνώριζε πολύ νωρίτερα για τις συζητήσεις αυτές, αλλά δεν προχώρησε σε καμία κίνηση, παρά μόνο όταν όλη η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης η αγνόηση του ημερήσιου προγράμματος, οι εκτός πρωτοκόλλου συναντήσεις του Τραμπ στο οβάλ γραφείο, εν αγνοία του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Ρινς Πρίμπους και τα πισώπλατα μαχαιρώματα από την ίδια του την Ομάδα που φαίνεται να επωφθαλμιούν τη θέση του.

Επιπλέον, η σύμβουλος του προέδρου Κελιάν Κόνγουεϊ έβγαινε δημόσια να δηλώσει την «πλήρη στήριξη του προέδρου» στον Φλιν, για να ανακοινωθεί λίγη ώρα αργότερα η παραίτησή του. Λίγες μέρες αργότερα δεχόταν την επίπληξη του Λευκού Οίκου για δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ της συλλογής μόδας της Ιβάνκα Τραμπ, κάτι που καταπατά σύμφωνα με τους αξιωματούχους τον κανονισμό.

Οι ιστορίες καθημερινής τρέλας δεν έχουν τελειωμό, σε σημείο που φωνές από το ίδιο το κόμμα των Ρεπουμπλικανών αναρρωτιούνται ποιος και πώς μπορεί να ασκήσει πολιτική. Ο Τζον ΜακΚέιν, γερουσιαστής από την Αριζόνα σημείωνε: «Ποιος είναι υπεύθυνος; Ποιος ασκεί πολιτική; Ποιος παίρνει τις αποφάσεις; Δεν ξέρω αν υπάρχει κανείς που γνωρίζει».

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook