Εξαπατούσε ιερείς ο «δράκος της Ξάνθης» που είχε βιάσει και σκοτώσει την 34χρονη Ζωή

εξαπατούσε-ιερείς-ο-δράκος-της-ξάνθη-473107

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με άλλα 38 άτομα θα καθίσει για μια ακόμη φορά ο «δράκος της Ξάνθης», που είχε προκαλέσει σοκ τα Χριστούγεννα του 2012 με την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου την οποία βίασε, βασάνισε και έκαψε ζωντανή στην πυλωτή της πολυκατοικίας της στην Ξάνθη.

Αυτή τη φορά, ο 31χρονος Χρήστος Παπάζογλου κατηγορείται ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, αφού εξαπάτησε 38 κληρικούς, μοναχούς και συγγενικά τους πρόσωπα. Τόσο ο ίδιος μέσα από το κελί του στις φυλακές Γρεβενών, όσο και ο 39χρονος «εγκέφαλος» της κομπίνας από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, επικοινωνούσαν με τα θύματα ως εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι ή εκπρόσωποι μητροπόλεων, τους έλεγαν ότι επίκειται “κούρεμα” τραπεζικών καταθέσεων και τους έπειθαν να «ασφαλίσουν» τις οικονομίες τους μεταφέροντάς τις σε άλλο λογαριασμό.

Τα θύματα πείθονταν και κατέθεταν ό,τι είχαν και δεν είχαν μέσω τηλεφωνικών επιταγών τις οποίες εισέπρατταν συνεργοί τους. Τα 39 μέλη της οργάνωσης «χτύπησαν» σε Διδυμότειχο, Ξάνθη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Λάρισα, Σκόπελο, Πρέβεζα, Βόνιτσα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Αττική, Καλάβρυτα, Ναύπλιο, Κορινθία, Τρίπολη, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Κύθνο και Σύμη και υφάρπαξαν 179.819 ευρώ από τα 38 θύματα, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν και άλλα 64.356 ευρώ!

Σε βάρος των δραστών έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Στο πλαίσιο της ανάκρισης μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου για να απολογηθεί και ο 31χρονος «δράκος της Ξάνθης» που έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια για την φρικιαστική δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου.

Το ειδεχθές έγκλημα που είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία

Τα Χριστούγεννα του 2012 το πτώμα της Ζωής Δαλακλίδου είχε βρεθεί κάτω από το μπαλκόνι του πατρικού της στη Ξάνθη, λίγα 24ωρα αφού είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά της.

Η κοπέλα επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι της όταν της επιτέθηκε στην εξώπορτα ο δράστης. Την ακινητοποίησε χτυπώντας το κεφάλι της στο δάπεδο, τη βίασε και στη συνέχεια πήρε βενζίνη από τα σταθμευμένα μηχανάκια που βρίσκονταν στην πιλοτή της πολυκατοικίας, την περιέλουσε και της έβαλε φωτιά ενώ ακόμη είχε τις αισθήσεις της. Η άτυχη Ζωή άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους και λίγο μετά άφησε τη τελευταία της πνοή.

Τραγική σύμπτωση, τη φωτιά που έβαλε ο δολοφόνος προσπάθησαν να σβήσουν ο πατέρας και ο αδερφός της χωρίς να αντιληφθούν οτι καιγόταν το κορίτσι!

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή , η άτυχη κοπέλα βιάστηκε κατά φύση και παρά φύσιν ενώ στη συνέχεια κακοποιήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο αφού στα γεννητικά της όργανα βρέθηκαν δυο μεγάλες τομές.

Η άτυχη Ζωή και ο δολοφόνος της

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook