Εντελώς ξαφνικά, το Facebook έκανε μια δοκιμή που ίσως αλλάξει για πάντα όσα ξέρουμε

εντελώς-ξαφνικά-το-facebook-έκανε-μια-δοκιμή-683949

Την Τρίτη το πρωί, το Facebook άρχισε εντελώς ξαφνικά να δοκιμάζει ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν αναρτήσεις που θεωρούν πως περιέχουν ρητορική μίσους, κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές αν τελικά εφαρμοστεί.

Από τη μία μπορεί να μετριάσει αρκετά το περιεχόμενο το οποίο συχνά έχει φέρει σε δύσκολη θέση το Facebook και ενοχλεί εκατομμύρια χρήστες, αλλά από την άλλη πολλοί αναρωτιούνται τι και πώς θα ορίζει τη ρητορική μίσους.

Το σίγουρο είναι πως η ευκολία του να γράφεις ρατσιστικά και επιθετικά ποστς ίσως αποτελέσει παρελθόν αν και αυτό θα εξαρτηθεί και από την «τιμωρία» που θα εφαρμοστεί για τα reports.

Για αρχή το Mashabe αναφέρει πως ορισμένοι χρήστες έβλεπαν τη λειτουργία σε κάθε ποστ περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες στις ροές συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα έχει εξαφανιστεί για την ώρα, αλλά όχι πριν χρήστες του Twitter το προσέξουν και αρχίσουν να σχολιάζουν.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές οι χρήστες του Facebook είδαν ένα κουμπί το οποίο ρωτάει «Μήπως αυτή η ανάρτηση περιέχει ρητορική μίσους;» μαζί με επιλογές «Ναι» ή «Όχι».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δοκιμή δεν κράτησε πάνω από μισή ώρα. Ωστόσο η επιλογή εμφανίστηκε ακόμη και σε δημοσιεύσεις από τον ίδιο τον δημιουργό του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Πρόκειται για μια εσωτερική δοκιμή στην οποία εργαζόμασταν για να κατανοήσουμε διαφορετικά είδη ρητορικής και ήταν σφάλμα η δημοσιοποίησή της», διαρρέουν από το Facebook οι πηγές που μίλησαν στο arstechnica.com.

Αν και δεν είναι βέβαιο, το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να FACVείναι ένα από τα πολλά νέα εργαλεία που το κοινωνικό δίκτυο ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο ετήσιο συνέδριο ανάπτυξης του Facebook, το οποίο ξεκινά σήμερα. Αρκετοί εκτιμούν πως θα γίνουν ανακοινώσεις που σχετίζονται με το newsfeed το οποίο αλλάζει συνεχώς.

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook