ΕΛΣΤΑΤ: Στα 314,8 δισ. ευρώ το ελληνικό χρέος

elstatΣτα 314,8 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το χρέος της Ελλάδας στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2014 από 318,7 δισ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο του 2013 και 305,7 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα έσοδα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους έφτασαν τα 16,6 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες διαμορφώθηκαν σε 19,6 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 17,8 δισ. ευρώ αφορούν σε πρωτογενείς δαπάνες.

Το πρωτογενές ισοζύγιο παρουσιάζεται ελλειμματικό κατά 1,2 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ωστόσο ότι το συγκεκριμένο μέγεθος προκύπτει ως το ισοζύγιο Γενικής Κυβέρνησης (σύμφωνα με το ESA 95) μείον τα έξοδα τόκων των φορέων Γενικής Κυβέρνησης σε άλλους τομείς. Σε αυτή τη μέτρηση του πρωτογενούς ισοζυγίου περιλαμβάνεται η επίπτωση υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Η μέτρηση αυτή του πρωτογενούς ισοζυγίου διαφέρει από τον ορισμό του πρωτογενούς ισοζυγίου Γενικής Κυβέρνησης ο οποίος χρησιμοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα.

 

Πηγή : protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΝέος χωρισμός στην ελληνική σόουμπιζ | Ο παρουσιαστής και η ηθοποιός δεν είναι πια μαζί
Επόμενο άρθροΤέλειωσε τη Νομική Αθηνών με 9,5, τον πήραν στο Harvard αλλά στην Ελλάδα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ