Εκδηλώσεις για τον “Εθελοντισμό” στο 11ο Δημοτικό σχολείο Χανίων

Tην Τρίτη 7 Νοεμβρίου, Σχολική Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Δότη Μυελού των Οστών ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, θα πραγματοποιήσει στο χώρο του σχολείου, δράσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων .

Θα παραστούν για ενημέρωση μέλη από τον καταξιωμένο Σύλλογο “ΟΡΙΖΟΝΤΑ”, θα μοιράσουν μπαλόνια στα χρώματα του ουράνιου τόξου με σύνθημα «Γίνε Υποψήφιος Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών!» μαζί με φυλλάδια ενημέρωσης Καλούμε και παρακαλούμε θερμά τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας να συμμετέχουν στην ενημέρωση, καθώς και στην καταγραφή υποψήφιων δοτών.(11.00-13.30 το πρωί )

Θα πραγματοποιηθεί επίσης διαδραστική εκδήλωση σε όλες τις τάξεις, όπου θα διαβαστεί από τους μαθητές-τριες της ΣΤ ΄τάξης το παραμύθι της Αγγέλας Μάλμου, «Η ΜΙΚΡΉ ΓΑΛΆΖΙΑ ΠΕΤΑΛΟΎΔΑ» ( Μια φίλη, η μικρή Γαλάζια Πεταλούδα μας δίνει πληροφορίες για το αίμα, για τα λευκά αιμοσφαίρια και τις μάχες που δίνουν με τα μικρόβια και την αιμοληψία…αλλά και για κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Για το ύψιστο δώρο του ανθρώπου στον άνθρωπο.Την εθελοντική αιμοδοσία.

Έπειτα θα ακολουθήσει συζήτηση (ανά τάξη), τα παιδιά θα μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και θα τα αποτυπώσουν ζωγραφίζοντάς τα σε χαρτί ,διακοσμώντας το δεντράκι των ευχών. Μεγάλη χαρά και τιμή θα μας δώσει η παρουσία της ίδιας της συγγραφέας και συγχρόνως εικονογράφου του παραμυθιού κ. Αγγέλας Μάλμου (συνταξιούχου εκπαιδευτικού και τέως σχολικής Συμβούλου προσχολικής Αγωγής),η οποία θα συνομιλήσει με τους μαθητές ,για τη συγγραφή του βιβλίου και τα μηνύματά του..

Τέλος Θα παρευρεθούν και μέλη του αξιόλογου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων “Αγιος Ιωάννης” ,για να δώσουν το δικό τους στίγμα στην όλη εκδήλωση.

Στις δράσεις θα συμμετέχουν και οι μαθητές-τριες του 11ου και του 27ου Νηπιαγωγείου Χανίων με τους εκπαιδευτικούς τους. Θα κλείσουμε την εκδήλωση με μια μεγάλη καρδιά που θα σχηματιστεί στην αυλή του σχολείου από μικρούς και μεγάλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ