Εισαγγελέας στη ΝΕΡΙΤ για 132 παράτυπες προσλήψεις!

εισαγγελέας-στη-νεριτ-για-132-παράτυπες-143000

neritΟ φάκελος που έχει σχηματιστεί βρίσκεται στα χέρια της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου και αναμένεται να αποτελέσει νέο σκέλος σε ήδη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση που αφορά τη νέα δημόσια τηλεόραση και τον τρόπο με τον οποίο επιλέχθηκε το προσωπικό της.

Στα στοιχεία που έχει στα χέρια της η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες, του thetoc.gr, περιλαμβάνονται στοιχεία που αφορούν ενδεχόμενη παραβίαση των όρων της προκήρυξης για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ. Επίσης εμπεριέχονται καταγγελίες για πριμοδοτήσεις «φωτογραφικού» τύπου για συγκεκριμένους υποψηφίους καθώς και «μαγειρεμένοι» αποκλεισμοί άλλων υποψηφίων δημοσιογράφων.

Τα νέα στοιχεία θα συσχετιστούν με την ήδη ανοιχτή δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες περί χρήσης πλαστών πιστοποιητικών από υποψηφίους στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ. Η κα Φάκου έχει δώσει εντολή να ερευνηθεί αν τελέστηκαν κακουργήματα ή πλημμελήματα. Αυτή η εντολή αφορά πλέον και τις νέες καταγγελίες, ενώ στην περίπτωση που η δικαστική έρευνα αποδώσει καρπούς θεωρείται βέβαιο ότι ο σχετικός διαγωνισμός, του οποίου το αδιάβλητο ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, θα τιναχτεί στον αέρα, πέρα από τις ενδεχόμενες όποιες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων. Επισημαίνεται ότι την έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Στέφανος Μπαξεβάνης, ο οποίος ήδη έχει αναθέσει στον 4ο Πταισματοδίκη Αθηνών να συγκεντρώσει στοιχεία και να λάβει καταθέσεις των εμπλεκομένων.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών έχει στα χέρια της και τα δημοσιεύματα που αφορούν καταγγελλόμενη ανάμιξη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντώνη Μακρυδημήτρη στην υπόθεση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ήδη ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ διατέλεσε αντιπρόεδρος της ΜΚΟ «Έργο Πολιτών», η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», το όνομα του κ. Μακρυδημήτρη «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει το δικαστικό έλεγχο»

Πηγή: thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook