Ειρήνη και Δήμητρα Σκαλιδάκη: Ο δίδυμες Χανιώτισσες σχεδιάστριες κατακτούν τον χώρο της μόδας! | Photos

ειρήνη-και-δήμητρα-σκαλιδάκη-ο-δίδυμε-738393

Δύο Χανιώτισσες σχεδιάστριες ξεχωρίζουν στον χώρο της μόδας και μάλιστα καταφέρνουν να κατακτούν το ένα μετά το άλλο τα βραβεία, τις διακρίσεις και τα… εξώφυλλα!

Ο λόγος για τις δίδυμες Ειρήνη και Δήμητρα Σκαλιδάκη, οι οποίες έχουν σαν βάση τα Χανιά και την Αθήνα, ωστόσο έχουν ένα «βαρύ» βιογραφικό στο Λονδίνο δίπλα σε σημαντικά ονόματα της μόδας!

Μάλιστα, η πιο πρόσφατη μεγάλη επιτυχία τους, είναι η συμμετοχή στο London Fashion Week την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δημιουργίες τους επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν σε παραστάσεις όπως το Madam Butterfly στο Royal Albert Hall του Λονδινου και φωτογραφήθηκαν από διάσημους φωτογράφους όπως η Sarah Moon και Clara Giaminardi σε Παρίσι και Μιλάνο.

Οι δύο ταλαντούχες Χανιώτισσες έχουν δημιουργήσει το δικό τους brand, το «Aucarre», που κεντρίζει το ενδιαφέρον της στον γυναικείο δυναμισμό και ανάδειξη της θηλυκής υπόστασης μέσα από μια εκκεντρική και φεμινιστική διάθεση.

Το ιδιαίτερο στυλ και φιλοσοφία συνοδεύονται από ιδιαίτερες τεχνικές στην παραγωγή υφάσματος όπως χειροποίητη ζωγραφική πάνω σε ποικιλία υφασμάτων καθώς επίσης και χειροποίητα τρισδιάστατα πλεκτά που συνοδεύουν πολλά από τα κομμάτια.

Υψηλής ποιότητας υλικά όπως και η οικολογική συνείδηση της εταιρίας ανέδειξαν τις σχεδιάστριες ως ONES TO WATCH νικήτριες μέσω του οργανισμού Fashion Scout London και θα παρουσιάσουν την καλοκαιρινή ανοιξιάτικη σεζόν τους στο London Fashion Week στο Freemasons Hall.

Μέσω της προβολής από τον διαγωνισμό στηρίζεται η δουλειά των Ελληνίδων σχεδιαστριών ως μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση που γεφυρώνει την Πολιτική με την Μόδα και προβλήθηκε από την Ιταλική Vogue.

Η Ειρήνη και η Δήμητρα, μετά από την αποφοίτησή τους από τμήμα Βιομοριακής και Γενετικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ταξίδεψαν στο Λονδίνο όπου και σπούδασαν Fashion Design with Print and Knitwear στο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Central Saint Martins.

Κατά την διάρκεια των σπουδών τους βοήθησαν σχεδιαστές βραβευμένους με διακρίσεις υποστηριζόμενες από την Louis Vuitton και προϋπηρεσία σε μεγάλους οίκους όπως GUCCI και CHANEL.

Επίσης οι ίδιες απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία στην Ελληνίδα σχεδιάστρια Mary Katrantzou στο Λονδίνο όπου καταρτιστήκαν στο σχεδιαστικό τμήμα των εξειδικευμένων υφάνσεων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook