Εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς | Photos

εγκαινιάστηκε-από-τον-περιφερειάρχη-511802

Εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη το «Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς» που στοχεύει στην ηλεκτρονική-διαδραστική αλλά και έντυπη πληροφόρηση, προβολή -ανάδειξη των ιστορικών πολιτιστικών μνημείων, αξιοθέατων της περιοχής με έμφαση στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

2 (4)

Με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου τελέστηκε Αγιασμός στον χώρο στέγασης του, στην αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, από τον Μητροπολίτη κ.κ. Μακάριο παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του βουλευτή Νίκου Ηγουμενίδη, του Δημάρχου Φαιστού Γ. Αρμουτάκη, του Περιφερειακού συμβούλου Λ. Καμπουράκη, εκπροσώπων φορέων, των τ. Δημάρχων Μ. Πετρακογιώργη, Γ Βολικού ,ερευνητών του ΙΤΕ, Δ/ντων υπηρεσιών και πλήθους κόσμου.
7Ο Μητροπολίτης και πρόεδρος του Κέντρου αναφερόμενος στην σημαντικότητα της λειτουργίας του με στόχο την τοπική ανάπτυξη, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική συμβολή του, ενώ ευχαρίστησε και όλους τους άλλους συντελεστές Υπουργεία, αλλά και τους παριστάμενους Δήμαρχο Φαιστού Γ. Αρμουτάκη και την π. Δήμαρχο Μ. Πετρακογιώργη, τον Δ/ντη της Αναπτυξιακής Γ. Μαυρογιάννη, τους υπεύθυνους του προγράμματος, τους ερευνητές του ΙΤΕ, τον επικεφαλής του εργαστηρίου αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή Κ. Στεφανίδη, κ.α.

Η «Αναπτυξιακή Ηρακλείου», όπως είπε ο Μητροπολίτης κ.κ. Μακάριος «προκήρυξε, τη δημιουργία κέντρων τουριστικής πληροφόρησης, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER. Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεώς μας κατέθεσε σχετικές μελέτες για την ίδρυση του εν λόγω Κέντρου, οι οποίες εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Έτσι, από το παραπάνω πρόγραμμα, διαμορφώθηκε καταλλήλως η αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ν. Αγ. Νεκταρίου Μοιρών, με χώρο υποδοχής, σύστημα προβολής και ήχου, με διαδραστικές εφαρμογές, όπως «περιδέξιο», «Infocloud», «Πολύτροπος Χάρτης», ψηφιακοί κατάλογοι, που εγκατέστησε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) και με βάση δεδομένων που αφορά στα αξιοθέατα της περιοχής, εστιασμένα κυρίως στο θρησκευτικό τουρισμό.»

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης λειτουργεί ως συνέχεια του κέντρου πολιτισμού το οποίο έχει «μαγνητίσει» πάνω από 500 παιδιά σε πολλά τμήματα, πολιτισμού, εκμάθησης, διάσωσης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως: παραδοσιακής μουσικής, χορού, παραδοσιακών οργάνων, γλυπτικής, χαρακτικής πέτρας-ξύλου, αγιογραφίας, βυζαντινής μουσικής, Θεατρικής ομάδας, τμήμα εικαστικού εργαστηρίου, διακοσμητικής, κινηματογράφου, χορωδίας, την διοργάνωση νεανικών εκδηλώσεων κ.α.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στον σημαντικό ρόλο του Κέντρου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ.κ. Μακάριο για την συνεργασία ίδρυσης και λειτουργίας του, τονίζοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια είναι ενωμένη με την Εκκλησία και όλους τους φορείς με γνώμονα την από κοινού προώθηση-αντιμετώπιση των τοπικών ζητημάτων, την προσφορά στον πολίτη και την τοπική ανάπτυξη.

Ο Περιφερειάρχης επίσης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην λειτουργία του Κέντρου τουριστικής πληροφόρησης ,που όπως είπε, μέσω της νέας τεχνολογίας και του εντύπου υλικού θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πληροφόρηση, ενημέρωση, προβολή της ιστορίας του πολιτισμού της Μεσαράς σε Έλληνες και ξένους τουρίστες και που θα συμβάλλει την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Στην σημαντικότητα της λειτουργίας του κέντρου επίσης αναφέρθηκαν σε χαιρετισμούς τους στην εκδήλωση οι κ.κ. Αρμουτάκης, Στεφανίδης, Μαυρογιάννης.

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς απευθύνεται σε:

-ντόπιους και ξένους επισκέπτες της περιοχής, διερχόμενους τουρίστες – περιηγητές, τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής,

-γραφεία τουρισμού που αναζητούν ενδιαφέροντες προορισμούς για να δημιουργήσουν ημερήσια προγράμματα περιήγησης στην Κρήτη, ομάδες μαθητών και νέων που θέλουν να επισκέπτονται το Κέντρο.

Το Κέντρο, όπως έγινε γνωστό θα λειτουργεί συνεχώς και οι επισκέπτες εκτός από την ψηφιακή – διαδραστική ενημέρωση, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν έντυπα, χάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια, για τις τοποθεσίες που μπορούν να επισκεφθούν, τις υποδομές της περιοχής, καθώς επίσης για τις δραστηριότητες του εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να απολαύσουν και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην περιοχή.

zarpanews.gr

One thought on “Εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook