Δύο μέρες χωρίς μακιγιάζ χαρίζουν… νεανική επιδερμίδα!

δύο-μέρες-χωρίς-μακιγιάζ-χαρίζουν-νε-222168

Την δίαιτα 5:2, την θυμάστε; Η συγκεκριμένη δίαιτα κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών τη χρονιά που μας πέρασε και απαιτούσε τον περιορισμό της θερμιδικής πρόσληψης στις 500 θερμίδες την ημέρα, για δύο μη συνεχόμενες ημέρες την εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες μπορούσαμε να τρώμε ό,τι θέλουμε.

Τώρα δερματολόγοι προτείνουν να εφαρμόσουμε την ίδια τακτική, δηλαδή την προσέγγιση 5:2 και στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, καθώς όπως λένε η πλήρης αποχή από το make-up για δύο (συνεχόμενες ή μη) ημέρες την εβδομάδα μπορεί να κάνει την επιδερμίδα μας πιο νεανική και υγιή σε λιγότερο από ένα μήνα.

Όπως εξηγούν, η υπερβολική χρήση make-up, χωρίς τα απαραίτητα διαλείμματα, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Τα parabens που υπάρχουν σε ορισμένα από τα προϊόντα αυτά συσσωρεύονται μέσα στους πόρους και τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα να οδηγούν στην πρόκληση προβλημάτων στο κολλαγόνο και την ελαστίνη. Η αποχή από το make-up για δύο ημέρες την εβδομάδα επιτρέπει στα υγιή κύτταρα να αναγεννηθούν και οδηγεί σε μια πιο νεανική, λαμπερή επιδερμίδα.

Επίσης, αρώματα, συντηρητικά και χημικά συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα αυτά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμό του δέρματος, ενώ το ίδιο το make-up μπορεί να φράξει τους σμηγματογόνους αδένες και να κάνει τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Πάλι στις περιπτώσεις αυτές, τα τακτικά διαλείμματα θα επιτρέψουν στο δέρμα σας να αναρρώσει και θα μπορούσαν να μειώσουν τον ερεθισμό.

Πηγή: vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook