Δύο κόσμοι συγκρούονται στο Μαρακανά: Αργεντινή της πτώχευσης VS Γερμανία της παντοδυναμίας

δύο-κόσμοι-συγκρούονται-στο-μαρακανά-156344

mundialΔεν είναι λίγες οι φορές όπου κάποιοι κάνουν λόγο για… ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας βρεθήκαμε μπροστά στην πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου, σε βαθμό που δεν είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Από την παρέμβαση του προέδρου της Ουρουγουάης για τον Σουάρες, και τις αναλύσεις για το πλήγμα που υπέστη η πρόεδρος της Βραζιλίας από την κακή πορεία της εθνικής ομάδας της χώρας, μέχρι το γεγονός ότι παγκόσμιοι ηγέτες καταφθάνουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο και μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς τη σύνδεση της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου με τις πολιτικές εξελίξεις.

Σήμερα φθάσαμε στον τελικό μετά από έναν μήνα γεμάτο γκολ, εκπλήξεις, ανατροπές, απογοητεύσεις και… πανηγυρισμούς. Αργεντινή και Γερμανία συγκρούονται απόψε (22.00) για το βαρύτιμο τρόπαιο, με τους 22 παίκτες που θα εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο του Μαρακανά να κουβαλούν στις πλάτες τους τις προσδοκίες των εκατομμυρίων συμπατριωτών τους.

Το δίλημμα με τον Ντι Μαρία

Πολύ καλύτερα νιώθει ο Ντι Μαρία και ο Αλεχάντρο Σαμπέγια είναι σε δίλημμα για το εάν θα βάλει τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης στην ενδεκάδα της Αργεντινής για το μεγάλο τελικό του Μουντιάλ με την Γερμανία ή θα προτιμήσει τον Ένζο Πέρες, όπως έγινε στον ημιτελικό με την Ολλανδία.

Ο Ντι Μαρία πραγματοποίησε στο Μαρακανά ατομικό πρόγραμμα, αλλά δεν ένιωσε κάποια ενόχληση. Οι υπόλοιποι 10 αναμένεται να είναι οι ίδιοι με αυτούς που ξεκίνησαν με τους «οράνιε». Να αναφέρουμε πως ο διεθνής άσος κατάφερε και βρήκε προσκλήσεις για δουν ζωντανά το μεγάλο παιχνίδι 10 παιδικοί του φίλοι, με τους οποίους πήγαινε μαζί σχολείο.

Λεβ: «Δεν φοβάμαι την Αργεντινή»

Ο Γιοακίμ Λεβ τόνισε πως η Γερμανία είναι σε θέση να νικήσει την Αργεντινή στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ και έτσι να κατακτήσει την κούπα του Μουντιάλ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πάντσερ» υπογράμμισε πως η «αλμπισελέστε» είναι καλύτερη αμυντικά από το 2010, όταν η Γερμανία τη νίκησε 4-0, ενώ ανέφερε πως οι παίκτες του δεν θα πρέπει να προσέχουν μόνο τον Λιονέλ Μέσι.

«Θα το σηκώσει η Γερμανία…»

Αισιοδοξία για κατάκτηση του Μουντιάλ υπάρχει και στην Γερμανία και αυτό εξέφρασαν ο Φραντς Μπεκενμπάουερ αλλά και η Άνγκελα Μέρκελ.

«Θα νικήσουμε 2-0 και θα είμαστε πρωταθλητές», υπογράμμισε ο «Κάιζερ», μιλώντας στην «Bild» και συνέχισε: «Η εξέλιξη της διοργάνωσης θυμίζει πολύ εκείνη της Ιταλίας το 1990, όταν η Γερμανία κέρδισε τον τρίτο και τελευταίο παγκόσμιο τίτλο της».

Να θυμίσουμε πως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου με την «νάσιοναλμανσαφτ» ως αρχηγός το 1974 στην Γερμανία και ως προπονητής το 1990 στην Ιταλία!

«Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Αργεντινή, αλλά η ομάδα μας θα δώσει τα πάντα. Στοιχηματίζω στο θρίαμβό της» ανέφερε σε συνεδρίαση της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) η Άνγκελα Μέρκελ, που θα μεταβεί στη Βραζιλία μαζί με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της χώρας Γιόαχιμ Γκάουκ, για να παρακολουθήσει από κοντά τον μεγάλο τελικό.

Πηγή: real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook