Δικαστική διαμάχη για τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές

δικαστική-διαμάχη-για-τα-ανοιχτά-μαγα-0

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη του εμπορικού κόσμου για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προτίθεται, αν δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση μέχρι τον Μάρτιο του 2018, στην αίτηση αναστολής της σχετικής Υπουργικής Απόφασης που έχει καταθέσει, να προχωρήσει εκ νέου σε ασφαλιστικό μέτρο για την αναστολή της.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σε σημερινές δηλώσεις του για το θέμα, στις 19 Ιουλίου, η ΕΣΕΕ, μαζί με άλλους φορείς και ιδιώτες έμπορους, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής της υπ’ αριθμ. ?75812-06?/07/2017 αποφάσεως του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης « Ορισμός περιοχών στις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, κατ΄ εφαρμογή της εξουσιοδοτικής διάταξης της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013».

Ακολούθως, η προσπάθεια όλων των αιτούντων επικεντρώθηκε στην εισαγωγή της υπόθεσης στο τμήμα διακοπών του Δικαστηρίου, ώστε να είναι επίκαιρη η αναστολή της και να μην φτάσουμε κοντά στα τέλη του Οκτώβρη, οπότε και χρονικά λήγει για το τρέχον έτος το άνοιγμα των καταστημάτων στις προκαθορισμένες περιοχές.

Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα η υπόθεση να εισαχθεί τελικά στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, όπου και εκκρεμεί, ενώ η εκδίκαση της αναστολής της ως ασφαλιστικού μέτρου δεν έχει πλέον νόημα, δεδομένου ότι η χρονική επενέργεια της Υπουργικής Απόφασης για το 2017 λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Η υπόθεση αρχικά εισήχθη προς συζήτηση στο ως άνω Τμήμα την 24 Οκτωβρίου, πλην όμως αναβλήθηκε αυτεπάγγελτα, μετά από αίτημα της γενικής γραμματείας Εμπορίου και ενόψει του πρόσθετου φόρτου που δημιουργήθηκε στον εισηγητή της υπόθεσης από τις παρεμβάσεις υπέρ του υπουργείου των ΣΕΒ, ΣΕΛΠΕ, ΣΕΤΕ και Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook