Διαμαρτυρία κατά του Facebook έξω από το Καπιτώλιο με εκατοντάδες ομοιώματα του Ζάκερμπεργκ

Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία έλαβε χώρα έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον εν αναμονή της κατάθεσης του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Κογκρέσο για το πολύκροτο σκάνδαλο κατάχρησης προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica.

«Φτιάξτε το Facebook»! Αυτό ήταν το σύνθημα που κοσμούσε την μπλούζα που φορούσαν εκατοντάδες ομοιώματα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ που γέμισαν τον προαύλιο χώρο του Καπιτωλίου, λίγη μόνο ώρα πριν ο δημιουργός και επικεφαλής του Facebook βρεθεί στο Κογκρέσο αντιμέτωπος με τους αντιπροσώπους των Αμερικανών ψηφοφόρων.

Διαμαρτυρία έξω από το Καπιτώλιο κατά του Μαρκ Ζάκερμπεργκ
Διαμαρτυρία έξω από το Καπιτώλιο κατά του Μαρκ Ζάκερμπεργκ  AP

Η λαϊκή κατακραυγή που προκάλεσε το σκάνδαλο με την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 87 εκατ. χρηστών, από την Cambridge Analytica, δεν φαίνεται να κοπάζει παρά τις συγγνώμες και τις δημόσιες δεσμεύσεις του Ζάκερμπεργκ για περισσότερη ασφάλεια.

Τη θεαματική “διαδήλωση” κατά του Ζάκερμπεργκ από τα εκατοντάδες ομοιώματα του… Ζάκερμπεργκ, διοργάνωσε η οργάνωση Avaaz, καθιστώντας σαφές ότι η αυθαιρεσία των σύγχρονων τεχνολογικών κολοσσών πρέπει να τελειώνει και να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στον τρόπο λειτουργίας τους.

Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ