Διακήρυξη της “Αγωνιστικής Συνεργασίας”: Κάνουμε εκλογές σε μια περίοδο όπου ο κλάδος μας δέχεται επίθεση

διακήρυξη-της-αγωνιστικής-συνεργασ-576345

Διακήρυξη αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές των Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων και επισκευαστών φρένων, έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέλη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Στο κείμενο τους αναφέρουν:

«Στις 20 Σεπτεμβρίου καλούμαστε να εκλέξουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας. Οι εκλογικές μας διαδικασίες διεξάγονται σε μια περίοδο όπου η επίθεση στον κλάδο μας όπως και σε όλους του επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και το χωριό, τους εργαζομένους και συνταξιούχους καλά κρατεί.

Βιώνουμε καθημερινά την αναδουλειά ,τα χρέη, τις κατασχέσεις ,ζωή κόλαση. Ακόμα και αν εμείς δεν ασχολούμαστε με την πολιτική ασχολείται αυτή μαζί μας και με την «βιωσιμότητα» των μαγαζιών μας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει κατά γράμμα το 1ο και 2ο Μνημόνιο που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟκ καθώς και το 3ο που ψήφισαν όλοι μαζί, ενώ προετοιμάζει και μέτρα 4ου Μνημονίου στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης του Φθινοπώρου. Διατήρησαν τους αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπογράφοντας νέα σκληρότερα μέτρα που οδηγούν στο λουκέτο τα μικρά συνεργεία αυτοκινήτων.

Η άγρια φορολογία από το πρώτο ευρώ, η κατάργηση του αφορολόγητου, η συνταξιοδότηση στα 67,η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης ,το πετσόκομμα των συντάξεων και των μισθών αλλά και η εμπορευματοποίησή της υγείας, της πρόνοιας μας οδηγούν στην ανέχεια και στην δουλειά μέχρι τα γεράματα, για όσους βέβαια είναι τυχεροί να έχουν μεροκάματο. Οι πολιτικές αυτές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής ένωσης  έχουν  στόχο την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και τον αφανισμό όλων των μικρών επαγγελματιών.Στόχος τους να μας πετάξουν έξω από την «πιάτσα» για να αλωνίζουν ανενόχλητα τα μονοπώλια.

Σήμερα χρειάζεται όλοι οι συνάδελφοι να οργανωθούν και να συμμετέχουν στο σωματείο. Πρέπει συλλογικά να σηκώσουμε κεφάλι να διεκδικήσουμε την ζωή που μας κλέβουν. Αντίπαλοι μας δεν είναι ο διπλανός μας συνάδελφος ή ο εργαζόμενος , αλλά οι τραπεζίτες, οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και η Ε.Ε. Αυτοί που μας έχουν πιει το αίμα όλα αυτά τα χρόνια και που έχουν θησαυρίσει δημιουργώντας την κρίση, είναι οι ίδιοι που σήμερα πλουτίζουν μέσα στην κρίση όταν εμείς καταστρεφόμαστε. Αυτοί είναι οι εχθροί μας μαζί με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Αυτούς πρέπει να βάλουμε απέναντι και όσους από τον κλάδο μας τους υπηρετούν.

Αγωνιστικά πρέπει να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης αλλά και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Σύμμαχοι μας σε αυτό τον καθημερινό μας αγώνα πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και οι υπόλοιποι μικροί ΕΒΕ. Εχθροί μας είναι τα μονοπώλια που σαρώνουν τα πάντα εκεί που δραστηριοποιούνται, με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις με μειωμένα ενεργειακά τιμολόγια (πετρέλαιο, ηλεκτρικό, φυσικό αέριο);Ή ανάπτυξή τους είναι η φτώχια μας.

Είναι καιρός μέσα και από τις δικές μας εκλογές να αλλάξουμε συνολικότερα τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να γυρίσουμε την πλάτη στονσυμβιβασμένο κυβερνητικόσυνδικαλισμό που τόσο σε τοπικό ΟΕΒΕΝΧ αλλά και πανελλαδικά από ΓΣΕΒΕ και ΕΟΒΕΑΑΜβάζουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων μας σε μια  κατεύθυνση  αντιμονοπωλιακή.Με την στάση τους έχουν οδηγήσει μερίδα συναδέλφων στην απαξίωση της συλλογικής δράσης,στην απογοήτευση και στον συμβιβασμό.

Οι ξεπουλημένες και συμβιβασμένες αυτές ηγεσίες πιστεύουν ότι με την αναμονή και το διάλογο με την κάθε κυβέρνηση θα σωθούμε. Υιοθετούν την λογική περί «δίκαιης» ανάπτυξης ,την άποψη περί μπαταχτσήδων επαγγελματιών ,την άποψη ότι πρέπει να βάλουμεόλοι πλάτη για να ξεπεράσουν αυτοί την κρίση τους. Δεν λένε πουθενά ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που την δημιούργησε.Αντίθετα συμπορεύονται με τους Βιομήχανους(ΣΕΒ)και την Ε.Ε. που απαιτούν να φύγουν οι μικροί επαγγελματίες από την αγορά γιατί είμαστε λένε πολλοί και τους τρώμε το ψωμί.

Με όλους αυτούς επέλεξε να συνταχθεί και ο απερχόμενος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου μας, αθετώντας τις δεσμεύσεις του απέναντι στις ξεκάθαρες θέσεις του ψηφοδελτίου μαςκοροϊδεύοντας τους συνεαδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις προηγούμενες εκλογές . Πολλές φορές άλλα αποφασιζόταν στο Δ.Σ. και άλλα να έπραττε ο ίδιος. Χαρακτηριστικό ότι ενώ στις εκλογές του σωματείου μας «συμφώνησε» στις αγωνιστικές θέσεις της παράταξής μας, στα παραπάνω όργανα (ΟΕΒΕΝΧ και Επιμελητήριο Χανίων) συμμετείχε σε ψηφοδέλτια του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Παρόλα αυτά, η «Αγωνιστική Συνεργασία», έδωσε την μάχη και το απερχόμενο Δ.Σ. στην πλειοψηφία του βρέθηκε μπροστά στις μάχες επιβίωσης και αντίστασης των συναδέλφων μας. Πήραμε μια σειρά πρωτοβουλίες συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις ενάντια στα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που μας εξοντώνουν μαζί με εργαζομένους και υπόλοιπους μικροεπαγγελματίες. Υπερασπιστήκαμε συναδέλφους ανασφάλιστους που κινδύνευαν από κατασχέσεις, πραγματοποιώντας  παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ και εφορία. Σταθήκαμε σε κοινό αγώνα με άλλους ΕΒΕ και εργαζόμενους πλάι στους αγωνιζόμενους αγρότες στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Αυτή είναι η αλήθεια για την δράση του σωματείου μας με απόντα τον απερχόμενο πρόεδρό μας. Αυτή την αλήθεια ο ίδιος δεν θέλει να μάθουν οι συνάδελφοι,γι`αυτό και γυρνά από συνεργείο σε συνεργείο προσπαθώντας να παραπλανήσει τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι, εμείς που απαρτίζουμε τον συνδυασμό της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Μηχανικών Αυτοκινήτων Χανίων» που συμφωνεί και ακολουθεί το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ ,που δώσαμε με συνέπεια την μάχη στο απερχόμενο Δ.Σ. από την θέση της σχετικής πλειοψηφίας και παρά την υπονομευτική στάση του προέδρου του Δ.Σ., σε καλούμε να στηρίξεις εκλογικά την νέα μας προσπάθεια, ενισχύοντας το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας, ενισχύοντας την δική σουαντίσταση, τον δικό σου αγώνα ενάντια στην καταστροφή που μας ετοιμάζουν.

Ενισχύεις την δύναμη που αταλάντευτα μπορεί να ηγηθεί και να οργανώσει αυτόν τον αγώνα.Μην επιτρέψουμε στον ξεπουλημένο συνδικαλισμό να πατήσει πόδι στο σωματείο μας!!Για να έχουμε αποτελέσματα χρειάζεται η μαζική συμμετοχή και δράση όλων μας. Χρειάζεται να  έχουμε ξεκάθαρο ποιος είναι ο αντίπαλός μας και ποιοι οι σύμμαχοι μας.

Σου δίνουμε το χέρι και σε καλούμε :

  • Να βελτιώσουμε τη λειτουργία του σωματείου μας ,να φτάσουμε σε όλους τους συνάδελφους, να κάνουμε νέες εγγραφές,να παλέψουμε για κάθε πρόβλημα με την ενεργή συμμετοχή και δράσηόλων μας. Να αγκαλιάσουμε με πρωτοβουλίες πρακτικά, κάθε συνάδελφο που αναγκάστηκε να κλείσει τα βιβλία του για να πηγαίνει ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι του.
  • Να απαιτήσουμε την κατάργησηόλων των αντιλαϊκώνφορολογικώννόμων και χαρατσιών. Επαναφορά του αφορολογήτου διεκδικώντας 20.000 αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 για κάθε παιδί.Κατάργηση της φορολογίας 22% για ατομική επιχείρηση και 29% για τις προσωπικές εταιρείες από το πρώτο ευρώ.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.Καταργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία. Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος μας.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικων νόμων και αναπλήρωση των απωλειών μας. Δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια και αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους. Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας ,επαγγελματικής στέγης ,εξοπλισμού και τραπεζικών λογαριασμών για αυτούς που διατηρούν ακόμα την επιχείρηση τους. Κατάργηση των νόμων για την αποκαλουμένη «απελευθέρωση των επαγγελμάτων» που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολουμένους.
  • Τέλος επαγγελματική άδεια που να προϋποθέτει πτυχίο δημόσιας τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Ενημέρωση για τις τεχνικέςεξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων μας με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης. Κατάργηση της πιστοποίησης και των κέντρων κατάρτισης.
  • Να αγωνιστούμε χέρι-χέρι με τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και τους χωριού, μαζί με την δοκιμαζόμενη αγροτιά , μαζί με τους εργαζομένους τους φοιτητές και την νεολαία..

Σας καλούμε να πάρετε  μαζικά μέρος στις εκλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας. Να πλαισιώσετε και να ενισχύσετε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Μηχανικών Αυτοκινήτων Χανίων.

Οι υπογράφοντες την διακήρυξη:

 

Καρακίτσος Χαράλαμπος

Μπερτάκης Παναγιώτης

Πετράκης Γιώργος

Τσικουράκης Μανούσος

Τσουβαλάκης Κωνσταντίνος

Χαριτάκης Παναγιώτης».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook