Διαγράφονται οριστικά 3.615 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ Κρήτης

foititesΣτη διαγραφή 152.819 «αιωνίων» φοιτητών προχωρούν στο τέλος της εβδομάδας τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας.

Αντίθετα, πάνω από 10.000 από τους λεγόμενους «λιμνάζοντες» φοιτητές που έδειξαν ενδιαφέρον να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους την τελευταία διετία, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εξεταστικές του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου, μετά από τη ρύθμιση που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας προσφέροντας μια τελευταία ευκαιρία.

Σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, στα Πανεπιστήμια (πλην του Δημοκρίτειου, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και της Γεωπονικής, ιδρύματα για τα οποία αναμένονται ξεχωριστά στοιχεία) υπάρχουν συνολικά 139.175 «λιμνάζοντες» φοιτητές,
ενώ πρόκειται να διαγραφούν 129.008 φοιτητές .

Στα ΤΕΙ υπάρχουν 39.283 «λιμνάζοντες» φοιτητές και θα διαγραφούν 23.811 φοιτητές.
Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αναμένεται σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία να διαγραφούν συνολικά 1.216 «αιώνιοι» φοιτητές στο σύνολο των 1.890 «λιμνάζοντων».

Μόλις 674 από αυτούς έδειξαν ενδιαφέρον να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους την τελευταία διετία.
Στο Πολυτεχνείο Κρήτης οι «λιμνάζοντες» φοιτητές συνολικά είναι 369 και από αυτούς θα διαγραφούν οριστικά 291.

Στο ΤΕΙ Κρήτης αντίστοιχα πρόκειται να διαγραφούν 2108 «αιώνιοι» φοιτητές , στο σύνολο των 2440, που έχουν ενταχθεί στη λίστα των «λιμνάζοντων»
και μόλις 332 θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν την τελευταία ευκαιρία για να πάρουν το πτυχίο τους και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

candianews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο και ποιοι περισσότερο | Τι να προσέξουν οι ιδιοκτήτες
Επόμενο άρθροΔιακοπές στην Ελλάδα και για τον Bono των U2 | Photo 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ