Διέγραψαν τον διαιτητή του φιλικού ΑΕΚ – Παναθηναϊκός!

AEK_PAO1_533_355Στην οριστική διαγραφή του… παλαίμαχου διαιτητή, Αναστάσιου Παπανδριόπουλου, που “σφύριξε” τη φιλική αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, προχώρησε η ΚΕΔ.
Σύμφωνα με την ΚΕΔ ο διαιτητής διαγράφεται οριστικά από τα μητρώα των διαιτητών της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, για παράβαση διαιτητικού καθήκοντος, καθώς αγωνίστηκε στο ματς χωρίς την εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Να θυμίσουμε πως το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου, δεν πραγματοποιήθηκαν ματς πρωταθλημάτων, καθώς η ΕΠΟ είχε αποφασίσει να μην ορίζει αγώνες, λόγω της επίθεσης αγνώστων στον Ζωγραφο.

Αρκετές ομάδες επέλεξαν να δώσουν φιλικά παιχνίδια, για να ξεφύγουν από την “απραξία” οι ποδοσφαιριστές.

Να σημειωθεί ότι ο Παπανδιανόπουλος έχει… κρεμάσει την σφυρίχτρα του, αλλά ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ζήτησαν την βοήθεια του, για να διεξαχθεί σωστά το μεταξύ τους φιλικό

Αναλυτικά η απόφαση της ΚΕΔ:

«Το πειθαρχικό όργανο της ΕΔ/ΕΠΣ Πειραιά, αφού έλαβε υπόψη του:

Α. Τον Κανονισμό Υλοποίησης κ’ Εφαρμογής (Ιούνιος 2014), άρθρα 58,59,60,61,62,63 και 64.

Β. Την από 27-11-2014 Κλήση σε απολογία ενώπιον του αρμοδίου Πειθαρχικού Οργάνου της ΕΔ. / ΕΠΣΠ, του διαιτητή ΕΠΣΠ, Παπανδριόπουλου Αναστάσιου.

Γ. Το από 9-12-2014 έγγραφο υπόμνημα (εκπρόθεσμο) του διαιτητή ΕΠΣΠ, Παπανδριόπουλου Αναστάσιου, το οποίο υπεβλήθη στην ΕΠΣΠ μέσω τηλεμοιοτυπίας (ΦΑΞ)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Λαμβάνοντας υπόψη την παράβαση του διαιτητικού καθήκοντος που υπέπεσε ο διαιτητής της δυνάμεως ΕΠΣΠ/ ΕΔ Παπανδριόπουλος Αναστάσιος όπως αναφέρεται στην κλήση προς απολογία και ειδικότερα τη βαρύτητα και τις περιστάσεις που έλαβε χώρα αυτό σε συνδυασμό με την ληφθείσα εκ του αποτελέσματος δημοσιότητα, για παράβαση του άρθρου 59 παράγραφος 1.2, του ισχύοντος Κανονισμού Διαιτησίας, σύμφωνα με το οποίο πλην απόφασης επί των Κανονισμών του παιχνιδιού, εντός των αγωνιστικών χώρων, του Διαιτητικού καθήκοντος δι’ υπαιτίου και καταλογισθείσης πράξεως εκ’ παραλείψεως, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, που τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας» . Μεταξύ δε των παραπτωμάτων περιλαμβάνονται ιδίως 1.2.

Η συμμετοχή διαιτητή ή βοηθού η τέταρτου διαιτητή σε αγώνες χωρίς την εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Το παραπάνω πολύ βαρύ πειθαρχικό σας παράπτωμα να αγωνιστείτε σε φιλικό αγώνα ομάδων και δη επιπέδου SL, εκτός των άλλων αποκτά βαρύνουσα σημασία συνδυαστικά, ύστερα από τη δημόσια τοποθέτηση της ΕΠΟ εξαιτίας πολύ πρόσφατου (20-11-2014)περιστατικού ξυλοδαρμού του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ/ ΕΠΟ Ζωγράφου Χριστόφορου, να μην ορίζεται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, μέχρι νεωτέρας σε κανένα αγώνα αρμοδιότητας της, διαιτητής.

Συγκεκριμένα, ενώ ο ανωτέρω αναφερόμενος (Παπανδριόπουλος Αναστάσιος)είναι διαιτητής μη εν ενεργεία της Ένωσης μας, (μετά την οικιοθελή του παραίτηση από την αγωνιστική δράση την 25-8-2014) , σύμφωνα με δημοσιεύματα Τύπου έντυπου και ηλεκτρονικού, αγωνίστηκε σαν Διαιτητής την 22-11-2014, στον φιλικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΚ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, χωρίς ορισμό ή εντολή ή έγκριση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής ή οργάνου.

Το παραπάνω γεγονός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας καθόσον εκ της παραβάσεως του αυτής, έχει παραβεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το διοριστήριο κατάταξης διαιτητή το οποίο έχει υπογράψει, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: `’δεσμεύετε να υπακούει και να συμμορφώνετε με το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Επιβάλλει την πειθαρχική ποινή που προβλέπεται και αναφέρεται στο άρθρο 60 παρ. 1του Κανονισμού Διαιτησίας (Κανονισμός Υλοποίησης και Εφαρμογής- Ιούνιος 2014), ήτοι : «Της οριστικής διαγραφής από τα μητρώα των διαιτητών της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά».

Η παρούσα απόφαση υποβάλλεται άμεσα στην ΕΠΣΠ για τυχόν ενέργειες αρμοδιότητας της.

Στον κ. Παπανδριόπουλο Αναστάσιο, γνωρίζεται ότι εφόσον επιθυμεί, επί του διατακτικού και του αιτιολογικού της παρούσας, ήτοι επί του τύπου και της ουσίας, έχει τα δικαιώματα που απορρέουν από τον Κανονισμό Διαιτησίας,(Κανονισμός Υλοποίησης και Εφαρμογής- Ιούνιος 2014), και δη το άρθρο 65».

newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Επόμενο άρθροΠαραμυθένια “χωριά” σε όλη την Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ