ΔΗΜΑΡ: Παραμένει πρόεδρος ο Φώτης Κουβέλης

δημαρ-παραμένει-πρόεδρος-ο-φώτης-κουβ-150265

kouvellisΜπορεί να παραιτήθηκε, έπειτα από το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο Φώτης Κουβέλης θα παραμείνει στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει από χθες, Σάββατο, προσανατολίζεται στο να μη θέσει σε ψηφοφορία το ζήτημα της παραμονής του κ. Κουβέλη στην προεδρία, αλλά ο τελευταίος να παραμείνει στη θέση του, δίχως η παραίτησή του να γίνει αποδεκτή και να προχωρήσουν κανονικά οι εσωκομματικές διεργασίες για την αντικατάσταση όσων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής έχουν αποχωρήσει.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της ΚΕ, ασκήθηκε κριτική για τα αίτια της συρρίκνωσης τους κόμματος, ενώ υπήρξαν εισηγήσεις για άνοιγμα της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με προϋπόθεση, σε κάθε περίπτωση, να διατηρηθεί η αυτονομία του κόμματος.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που έκανε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να αποκλείσουν την Κουμουνδούρου από την πολιτική σύμπραξη.

«Ξέρουμε καλά τον ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί προερχόμαστε, ίσως έχουν γίνει και χειρότεροι, αλλά ο λαός τού δίνει τη συγκατάθεσή του, και επομένως δεν πρέπει να τον αποκλείσουμε από την πολιτική σύμπραξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, το στέλεχος του κόμματος Θόδωρος Μαργαρίτης είπε ότι δεν δέχεται το δίλημμα «είτε με την Κεντροαριστερά είτε με την Αριστερά», τονίζοντας ότι θέλει μία Κεντροαριστερά ισχυρή, ενώ ο Γεράσιμος Γεωργάτος είπε ότι είναι νωρίς να μιλάει κάποιος για συμπράξεις, χωρίς να απορρίπτει το ενδεχόμενο σύμπραξης με την ΝΔ.

Νωρίτερα η βουλευτής Νίκη Φούντα, αναφερόμενη στο δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι οφείλεται στη παλινωδία, τη δημοκρατικοφάνεια και την έλλειψη καθαρής γραμμής και ζήτησε από τον κ. Κουβέλη να μην επιμείνει στην παραίτησή του γιατί δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Μίλησε ακόμη για προειλημμένες αποφάσεις της ηγετικής ομάδας και ζήτησε αναβολή του Συνεδρίου μέχρι να το επιτρέψουν οι πολιτικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα, η βουλετυτής Μαρία Ρεπούση είπε ότι το πολιτικό δίλλημα είναι εφεξής σταθερότητα ή αλλαγή και η ΔΗΜΑΡ πρέπει να ταχθεί υπέρ της αλλαγής κι όχι να συμβάλει στη διατήρηση του σημερινού πολιτικού σκηνικού.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσιάζουν οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Ψαριανός, ενώ οι εργασίες αναμένεται να κλείσουν μόνο με ομιλία του Φώτη Κουβέλη.

Χθες, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης έθεσε στη διάθεση του κομματικού οργάνου την παραίτησή του και έθεσε το πλαίσιο, στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί το κόμμα στο μέλλον.

«Προσωπικά, από το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών, ένιωσα βαριά στους ώμους μου την ευθύνη της ήττας. Δεν υπέβαλα την παραίτησή μου εκείνη τη στιγμή, όχι γιατί κιότεψα ή γιατί προσπάθησα να μεταθέσω σε άλλους το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα, όπως ανερυθρίαστα τόλμησαν να ψιθυρίσουν ορισμένοι», είπε ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: «Αναφέρθηκα από εκείνο το βράδυ στην ανάγκη να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και μετέθεσα την πρωτοβουλία υποβολής της παραίτησής μου δύο ημέρες αργότερα, με μοναδική φροντίδα να βαδίσει το κόμμα συντεταγμένα, εκείνες τις πρώτες στιγμές του κλυδωνισμού και της μεγάλης απογοήτευσης».

Πηγή: protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook