Δεύτερη εταιρεία στα smartphones η Huawei | Ξεπέρασε την Apple

δεύτερη-εταιρεία-στα-smartphones-η-huawei-ξεπέρασε-τη-582879

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία ερευνών Counterpoint, η Huawei κατάφερε να ξεπεράσει την Apple και να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο. Η κινεζική εταιρεία έκανε το επίτευγμα για το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου.

Στην πρώτη θέση παραμένει σταθερά η Samsung. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι και για τον μήνα Αύγουστο οι πωλήσεις της Huawei μοιάζουν επίσης αρκετά δυνατές, οπότε δεν θα αποτελεί έκπληξη αν παραμείνει και για το διάστημα αυτό στην δεύτερη θέση.

Η Counterpoint ανακοίνωσε επίσης και τα smartphones με τις καλύτερες πωλήσεις για τον Ιούλιο. Στις δυο πρώτες θέσεις είναι τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, τα Oppo R11 και A57, κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση. Άλλα μοντέλα που τα πήγαν καλά είναι Samsung Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X και Samsung Galaxy S8+.

Ωστόσο, αυτό που κάνει εντύπωση είναι παρά το γεγονός ότι η Huawei κατέλαβε την δεύτερη θέση, κανένα από τα μοντέλα της δεν είναι στο top 10. Η Counterpoint θεωρεί πως γι αυτό ευθύνεται το portfolio της που δεν έχει μια “true hero” συσκευή.

“Αν και το γεγονός ότι έχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επιτρέπει στην Huawei να αγωνίζεται σε πολλαπλά μέτωπα, δεν συμβάλλει στο να οικοδομήσει τη συνολική αναγνώριση του brand, κάτι που η Huawei χρειάζεται οπωσδήποτε, εάν θέλει να συνεχίσει να κερδίζει μερίδιο αγοράς”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: Techblog.gr

One thought on “Δεύτερη εταιρεία στα smartphones η Huawei | Ξεπέρασε την Apple

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook