Δεσπόζει η διοργάνωση Κανόε Καγιάκ «Σούδα 2015»

δεσπόζει-η-διοργάνωση-κανόε-καγιάκ-σ-248751

st nox kanoe kagiakΗ διοργάνωση των 2ων διασυλλογικών αγώνων κανόε καγιάκ «Σούδα 2015» δεσπόζει το Σάββατο (16/5). Αθλητές και αθλήτριες από 10 συνολικά σωματεία από την Ελλάδα και την Κύπρο αναμένεται να λάβουν μέρος στους αγώνες που διοργανώνει ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων.

Την Παρασκευή δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ν.Ο.Χ. από τους διοργανωτές και που εκτός του Ναυτικού Ομίλου, είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο.Χ. και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας, ενώ «χρυσός» χορηγός είναι η ΑΝΕΚ LINES.

Στο σύντομο μήνυμά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Αποστόλης Βουλγαράκης, τόνισε πως, «η διοργάνωση στέλνει το μήνυμα ότι τα Χανιά έχουν πολυποίκιλες αθλητικές δραστηριότητες και πως δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο όπου εξασφαλίσαμε ξανά την θέση στη Σούπερ Λιγκ! Εκατοντάδες παιδιά ασχολούνται με τον αθλητισμό στη θάλασσα και γι’ αυτό η Περιφέρεια Κρήτης δίνει πολλή μεγάλη σημασία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε με βάση τις δυνατότητές μας ώστε να συμμετέχουμε και να υπάρχουν αυτοί οι αγώνες».

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, το παρών έδωσε ο αντιδήμαρχος, Μανόλης Αδοντάκης, λέγοντας πως «ο Δήμος Χανίων στηρίζει προσπάθειες που προωθούν τον αθλητισμό και γενικότερα οι οποίες εκτός από το να διδάσκουν στα παιδιά την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι, χτίζουν «γέφυρες» πολιτισμού μεταξύ διαφόρων λαών».

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη χορηγιών της ΑΝΕΚ LINES, Αννα Νικολακάκη, δήλωσε: «Είναι γνωστό ότι ως ΑΝΕΚLINES συμμετέχουμε σε πολλές και σημαντικές δραστηριότητες που αφορούν στην αναβάθμιση του τόπου, τα γράμματα, τις τέχνες, τον πολιτισμό, την υγεία και τον αθλητισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΝΕΚ LINES για μια ακόμα χρονιά συμπορεύεται με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Ν.Ο. Χανίων παραμένοντας σταθερή αρωγός μεταφοράς στο σύνολο των Τμημάτων του, την κολύμβηση, την υδατοσφαίριση, την συγχρονισμένη κολύμβηση, την τεχνική κολύμβηση, την ιστιοπλοΐα και φυσικά το κανόε καγιάκ, ενός Τμήματος που μας έχει κάνει τόσες φορές περήφανους με τις πολλαπλές  διακρίσεις του εντός και εκτός Κρήτης, εντός και εκτός Ελλάδας. Με την ευκαιρία εκ μέρους της ΑΝΕΚ να ευχηθώ καλή θητεία στην επανεκλεγείσα πρόεδρο του Ν.Ο.Χ., κα Μυλωνάκη και στο επιτελείο της που συνεχίζουν να τραβούν «κουπί» σε δύσκολους καιρούς».

Η Ειρήνη Μαρκουλάκη, από το «Χαμόγελου του Παιδιού», τόνισε: «Ευχαριστούμε τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων για την συνεισφορά του, καθώς μεταφέρει το μήνυμα στο αυτοκίνητο του Τμήματος κανόε καγιάκ. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τέτοιους αρωγούς στο δύσκολο έργο μας και μακάρι αυτό να είναι η αρχή και για άλλους ανθρώπους προκειμένου να μας στηρίξουν».

Οι αγώνες στον κόλπο της Σούδας είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθούν μετά τη 1 το μεσημέρι.

Στις δηλώσεις του ο προπονητής του Τμήματος, Μανόλης Αγγελάκης, εστίασε στις επιτυχίες που σημειώνει πλέον ο Ναυτικός Ομιλος μετά την μεγάλη ανανέωση που ξεκίνησε το 2011. «Το 2011 έκλεισε ένας κύκλος της ομάδας που υπήρχε, γιατί σημειώθηκαν απανωτές αλλαγές, η βασικότερη ήταν το κλείσιμο του αθλητικού σχολείου και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα πράγματα να έρθουν ανάποδα», είπε αρχικά ο Μαν. Αγγελάκης, συνεχίζοντας: «Τα  χρόνια που πέρασαν από τότε ήταν προσαρμογής και ήδη η δουλειά που έχει ξεκινήσει ώστε να γίνει μια νέα ομάδα και να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, έχει αρχίσει να καρποφορεί. Τα αποτελέσματα τα είδαμε φέτος όπου τρία παιδιά επιλέχθηκαν για την Εθνική ομάδα του καγιάκ. Πήραμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στις μεγάλες αποστάσεις και έχουμε μπροστά μας δύο ακόμα πανελλήνια όπου θα επιδιώξουμε στο καλύτερο δυνατό. Στόχος είναι το 2016 να έχουμε την πιο πλήρη ομάδα και να διαθέτουμε αθλητές σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, από τους Παίδες/Κορασίδες μέχρι τους Ανδρες/Γυναίκες».

Τέλος, μ’ εξαιρετικά λόγια για την πορεία του Τμήματος μίλησε ο έφορος κανόε καγιάκ, Αρτέμης Ζαγουράκης. «Η πορεία που καταγράφει η ομάδα κανόε καγιάκ είναι εξαιρετική. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο για ν’ ανεβάσει το Τμήμα με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε υψηλή κλίμακα στο άθλημα σε όλη την Ελλάδα και να διαθέτουμε αθλητές που βρίσκονται στις Εθνικές ομάδες», δήλωσε ο κ. Ζαγουράκης.

Ξανά στην Εθνική Εφήβων Παπασηφάκης και Σκουμπάκης  

Στην Εθνική ομάδα των Εφήβων θα επανενταχθούν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους με τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων ΑΝΕΚ LINES στην Α2 Εθνική κατηγορία, ο Δημήτρης Σκουμπάκης και ο Νίκος Παπασηφάκης.

Οι δύο Χανιώτες πολίστες κλήθηκαν συγκεκριμένα να λάβουν μέρος από την προσεχή Δευτέρα (18/5) στο κάμπινγκ προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Μπακού τον Ιούνιο.

Στην Εθνική ομάδα Γκεοργκίεβα και Παπαδοκωνσταντάκη

Σε καμπ με την Εθνική ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης κλήθηκαν να πάρουν μέρος δύο αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, η Γιάννα Γκεοργκίεβα και η Μαρία Παπαδοκωνσταντάκη.

Το καμπ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου, με τις προπονήσεις να φιλοξενούνται στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook