Δεν θα πιστέψετε πώς έμεινε έγκυος μια θανατοποινίτισσα για να αποφύγει την εκτέλεση

δεν-θα-πιστέψετε-πώς-έμεινε-έγκυος-μια-333417

Τέσσερις φρουροί σωφρονιστικού ιδρύματος στο Βόρειο Βιετνάμ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για αμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όταν έγινε γνωστό ότι μια θανατοποινίτισσα που περίμενε την εκτέλεσή της έμεινε με κάποιο τρόπο έγκυος, πράγμα που σημαίνει ότι η ποινή της θα μετατραπεί αυτόματα σε ισόβια κάθειρξη μετά τη γέννηση του παιδιού.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η 42χρονη Nguyen Thi Hue συνελήφθη το 2012 για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε θάνατο το 2014. Την ίδια χρονιά, η έφεση που είχε ασκήσει απορρίφθηκε από ένα άλλο δικαστήριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Thanh Nien, ενώ βρισκόταν στη φυλακή η Hue πλήρωσε 2.300 δολάρια σε έναν συγκρατούμενό της, προκειμένου να τη βοηθήσει να μείνει έγκυος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει μέχρι τώρα στο φως, ο 27χρονος έβαλε δύο φορές το σπέρμα του σε μια πλαστική σακούλα μαζί με μια σύριγγα και συνάντησε τη 42χρονη σε ένα προκαθορισμένο σημείο. Στη συνέχεια εκείνη «γονιμοποίησε» μόνη της τον εαυτό της.

Η θανατοποινίτισσα είναι ήδη επτά μηνών έγκυος και, αφού γεννήσει το παιδί, η ποινή της πρόκειται να μετατραπεί σε ισόβια, όπως προβλέπει η νομοθεσία της χώρας της για γυναίκες που έχουν παιδιά κάτω από 3 ετών και έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ανάλογο περιστατικό είχε λάβει χώρα και το 2007 στη βόρεια επαρχία Hoa Binh, όπου δύο φρουροί σωφρονιστικού ιδρύματος είχαν καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση εξουσίας, επειδή επέτρεψαν σε μια κρατούμενη να μείνει έγκυος από άλλον τρόφιμο της φυλακής.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook