Δήμος Χανίων: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τον εργολάβο καθαριότητας

δήμος-χανίων-συνεχίζεται-η-αντιπαράθ-489297

Το προηγούμενο εργολαβικό καθεστώς στον Δήμο Χανίων, υπερασπίζεται με νέα δήλωση της η Δημοτική Σύβμουλος της παράταξης Σκουλάκη  Νάνσυ Αγγελάκη.

Ακόμη, ασκεί κριτική στην Δημοτική Αρχή για το θέμα της καθαριότητας.

Η δήλωση

«Προφάσεις εν αμαρτίαις από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και την Δημοτική Αρχή σε ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό, το οποίο αντικατοπτρίζει την εικόνα του Δήμου. Ο λόγος περί καθαριότητας, που τόση συζήτηση έχει γίνει τον τελευταίο διάστημα, εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εργολάβοι πάνε κι έρχονται, σε αναζήτηση… ενός καθαρού Δήμου, με την Δημοτική Αρχή ωστόσο, να βρίσκεται συνεχώς «κατηγορούμενη» από τους πολίτες που θέλουν να ζουν σε ανθρώπινο περιβάλλον και από τους ξένους επισκέπτες που φωτογραφίζουν τα κακώς κείμενα… για ενθύμιο!!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και το 2015 ο εργολάβος καθαριότητας, απασχολούσε 103 άτομα, ενώ με τη σύμβαση του 2016 και του 2017 το προσωπικό μειώθηκε στα 75.

Και όλα αυτά για εξοικονόμηση 114 χιλιάδων ευρώ, αφού η εργολαβία του 2015 ανέρχονταν στα 1.538. 000 ευρώ και του 2016 στα 1.424.000 ευρώ.

Είστε ευχαριστημένος κ. Βάμβουκα με το έργο το οποίο υλοποιήθηκε; Και τούτο για την εξοικονόμηση μερικών χιλιάδων ευρώ;

Προσπαθώντας να μειώσετε το κόστος, τι πετύχατε τελικά; Ατυχείς συμβάσεις καθαριότητας και μία πόλη, έναν Δήμο, με σκουπίδια.

Και για να… δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, έρχεστε να κατηγορήσετε μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου.

Σας ερωτούμε κ. Βάμβουκα, μήπως πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα και τα λάθη στις επιλογές σας;

Μήπως πρέπει να δοθεί περισσότερη βαρύτητα σε τέτοια θέματα και να μην γίνονται «εκπτώσεις», για να επιχορηγηθούν την ίδια ώρα αθλητικές εκδηλώσεις με υπέρογκα ποσά της τάξης των 120.000 ευρώ;

Η έλλειψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας κ. Δήμαρχε, πάντα ήταν ζητούμενο. Εργολάβοι καθαριότητας τα τελευταία χρόνια πάντα συνέδραμαν το προσωπικό του Δήμου στις φιλότιμες προσπάθειές του, αφού από το κράτος, οι επιχορηγήσεις ήταν ελάχιστες και οι προσλήψεις προσωπικού απαγορευτικές. Και η σημερινή εικόνα, καμία σχέση δεν έχει με το παρελθόν.

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, κι εδώ αποδεικνύεται ο ελλιπής σχεδιασμός και ο ανύπαρκτος οραματισμός σας.

Για μία φορά ακόμη ανικανότητα από την Δημοτική Αρχή, και δικαιολογίες ότι «φταίνε οι άλλοι», από την αντιπολίτευση μέχρι την Πολιτεία, για να καλυφθεί αυτή η ανικανότητα, η ανεπάρκεια.

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε δηλαδή κ. Βάμβουκα, κατά την συνήθη πλέον τακτική σας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook