Γρήγορο ιντερνετ στο μαντρί, στο μιτάτο και σε κάθε… λογής καλλιέργειες στην Κρήτη | Πληρώνει η Ε.Ε

γρήγορο-ιντερνετ-στο-μαντρί-στο-μιτάτ-85769

Original Walks in West Crete«Πράσινο φως» άναψε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για πρόγραμμα προϋπολογισμού 161,7 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη γρήγορου internet σε αγροτικές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Κρήτη.

 

Με απλά λόγια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη θα έχουν υψηλές ταχύτητες στην διαδικυτακή περιήγηση όπου κι αν βρίσκονται.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για τις τηλεπικοινωνίες και το προσεχές διάστημα αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησής και η προκήρυξή του.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στις αγροτικές περιοχές και η κάλυψη όλων των κενών σημείων στον ευρυζωνικό χάρτη της Ελλάδας.

Το έργο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου για τις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), προκειμένου να καλυφθούν οι αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές χωρίς υφιστάμενο δίκτυο, με διαδικτυακή υποδομή υψηλών ταχυτήτων ταχύτητας και η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των υποδομών για χρονική περίοδο 10 ετών.

Ιδιωτικοί φορείς θα αναλάβουν την ανάπτυξη και τη διαχείριση των Αγροτικών Ευρυζωνικών Δικτύων σε τρεις γεωγραφικές ενότητες.

  • Η πρώτη αποτελείται από τις περιφέρειες της Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καθώς και τμήμα της Ηπείρου.
  • Στη δεύτερη εντάσσονται οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς (πλην Βοιωτίας), Κυκλάδων και κομμάτι των Ιονίων.
  • Στην τρίτη ανήκουν η Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά, η Πελοπόννησος, η Βοιωτία  και τα Δωδεκάνησα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook