Γλυκερία και Imam Baildi: Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά

γλυκερία-και-imam-baildi-το-αναλυτικό-πρόγραμμ-718382

Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ και των Τομεακών Συμβουλίων της ΚΝΕ καλούμε κάθε νέο, εργαζόμενο, μαθητή, φοιτητή, το Χανιώτικο λαό στη µεγάλη συνάντηση αγώνα της νεολαίας, στο Φεστιβάλ µας που φέτος είναι αφιερωµένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ!

Το Φεστιβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό χώρο του φρουρίου Ιτζεδίν όπου φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, χιλιάδες αγωνιστές. Τιμάμε όλους αυτούς που μετέτρεψαν τα κάτεργα των φυλακών και τόπων εξορίας, από τόπους εξόντωσης και απομόνωσης σε ταμπούρια συνέχισης του αγώνα, σε κάστρα διαπαιδαγώγησης για αλύγιστη στάση ζωής, σε κέντρα μορφωτικής, πολιτιστικής και πνευματικής ανάπτυξης. Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης και στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι τους. Η νέα γενιά μπορεί να διδαχθεί και να εμπνευστεί από τη πλούσια ιστορία των αγωνιστών που φυλακίστηκαν στο Ιτζεδιν, από το δίκιο του λαού για το οποίο πάλεψαν

Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο και νέα που αναγκάζεται από μικρή ηλικία να εργάζεται αμέτρητες ώρες, χωρίς να του δίνεται το δικαίωμα στην διασκέδαση, στην άθληση, στον ελεύθερο χρόνο, στην ζωή. Σε κάθε νέο και νέα που αγωνία για το μέλλον του, που θέλει να παλέψει για δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις, σύγχρονα σχολικά κτήρια και υποδομές.

Απευθύνουµε κάλεσµα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήµερα προβληµατίζεται µε όσα αντιµετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του. «Μπορεί να αλλάξει κάτι;», «µπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;». Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντάµε κατηγορηµατικά: Ναι! Μαζί µπορούµε να κατακτήσουµε ένα δίκαιο, όµορφο µέλλον.

Στο Φεστιβάλ µας έχει θέση κάθε νέος και νέα που δεν βολεύεται µε τη ζωή που του ετοιµάζουν το σύστηµα, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόµµατα που τους υπηρετούν.

Δεν τους χαρίζουµε τη ζωή και το µέλλον µας! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βάλει υποθήκη τη ζωή της σηµερινής νεολαίας, συµφωνώντας για αντιλαϊκά µέτρα µέχρι το 2060! Σε αυτό το δρόµο συναντιέται µε τη ΝΔ. Και οι δύο δουλεύουν για τους ίδιους, για τους λίγους που ζουν µέσα στα πλούτη που βγαίνουν από την εκµετάλλευση των πολλών! Διεκδικούµε όλα όσα έχουµε ανάγκη, παλεύουµε για µία ζωή µε σύγχρονα δικαιώµατα στη µόρφωση, στη δουλειά, στην αναψυχή, στον Πολιτισµό, στον Αθλητισµό.

Στο Φεστιβάλ µας έχει θέση κάθε νέος και νέα που δεν ανέχεται το έγκληµα των ιµπεριαλιστικών πολέµων, που δεν ανέχεται το Αιγαίο να γίνεται υγρό νεκροταφείο και η Ελλάδα αποθήκη ψυχών. Δεν δεχόµαστε η χώρα µας να γίνεται ορµητήριο για τους πολέµους των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.

Το Φεστιβάλ στήνεται µε το µεράκι, την εθελοντική σχεδιασµένη δουλειά χιλιάδων νέων, στηρίζεται στην ενίσχυση χιλιάδων ανθρώπων! Έχει γίνει θεσµός γιατί αγκαλιάζεται από δεκάδες χιλιάδες, αλλά και γιατί το µήνυµα που φέρνει είναι ανατρεπτικό, ξεχωριστό, ελπιδοφόρο. Γιατί είµαστε σίγουροι: Ό,τι σήµερα φαντάζει ακίνητο, θα κινηθεί. Ο καπιταλισµός είναι το χτες. Ο σοσιαλισµός είναι το µέλλον!

Αναλυτικά οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Παρασκευή 10 Αυγούστου φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Λιμανάκι Καλυβών Αποκορώνου

που θα περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας μαθητών Λυκείου Βάμου-Γυμνασίου Βρυσσών με θέμα: «Είναι αλήθεια αυτά που γράφουν τα σχολικά βιβλία;»
  • Προβολή ταινίας αφιερωμένη στους τελευταίους αντάρτες της Ευρώπης, Τζομπανάκη Γιώργο και Μπλαζάκη Σπύρο, που μιλάνε οι ίδιοι για την ζωή τους
  • Πολιτική Ομιλία από τον Αγριμάκη Σπύρο μέλος του Γ.Π. Κρήτης της ΚΝΕ
  • Μεγάλο Κρητικό γλέντι

Δευτέρα 13 Αυγούστου ιστορικός περίπατος στον Αποκόρωνα με τίτλο “Ακολουθώντας τα βήματα του ΔΣΕ” και προβολή ταινίας στους Αρμένους Αποκορώνου.

Τρίτη 21 Αυγούστου προβολή ντοκιμαντέρ στα Ασκύφου Σφακίων της ταινίας «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» .

Πέμπτη 23 Αυγούστου εκδήλωση στο Καστέλι αφιερωμένη στο καλλιτέχνη, κομμουνιστή, αγωνιστή Μάνο Κατράκη.

Κεντρικές εκδηλώσεις

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

  • Κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργου Σκευάκη και χορευτική επίδειξη από το λαογραφικό όμιλο Χανίων
  • Συναυλία «τα τραγούδια του αγώνα του Μίκη Θεοδωράκη», από το μουσικό σύνολο Χανίων
  • Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με τίτλο «Το ΚΚΕ στις μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης», από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.
  • Συναυλία με τους «Imam Baildi».

Κυριακή 16 Σεπτέμβρη

  • Συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια ΚΚΕ, με το Νίκο Παπακαστρίτσιο, Θοδωρή Παπά, Μιχάλη Μπακατσάκη, Halicuti Band και άλλους ντόπιους καλλιτέχνες
  • Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση – ομιλία με τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Συναυλία με την Γλυκερία.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Γλυκερία και Imam Baildi: Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά

  1. ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΗ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ………….ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ……..ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ………ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook