Γκρίζα Δευτέρα για τα Χανιά – Όρθια μόνο τα κουφάρια του Πολεμικού Μουσείου! Η θλιβερή επόμενη μέρα | Photos

γκρίζα-δευτέρα-για-τα-χανιά-όρθια-μόν-717458

Γκρίζα Δευτέρα για τα Χανιά.

Ένα από τα μνημεία της νεώτερης ιστορίας του νομού, κάηκε χθες τη νύχτα ολοσχερώς και πλέον, σε ένα από τους κεντρικότερους δρόμους των Χανίων στέκονται πια μόνο τα κουφάρια του.

Ο λόγος για το διατηρητέο κτήριο των Ιταλικών Στρατώνων, ένα μνημείο από τα τέλη της Τουρκοκρατίας, επί της οδού Τζανακάκη.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, καθώς η χθεσινή φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εσωτερικό του γνωστού σε όλους πολεμικό μουσείου δεν άφησε σχεδόν τίποτε όρθιο (δείτε εδώ).

Στο σημείο ακόμα και τώρα παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ η οδός Τζανακάκη, έξω από το πρώην Στρατόπεδο παραμένει ακόμα κλειστή.

Σε ότι αφορά στα αίτια που προκάλεσαν αυτή την καταστροφή ερευνώνται και εξετάζονται από την Π.Υ Χανίων όλα τα ενδεχόμενα.

 

zarpanews.gr

2 thoughts on “Γκρίζα Δευτέρα για τα Χανιά – Όρθια μόνο τα κουφάρια του Πολεμικού Μουσείου! Η θλιβερή επόμενη μέρα | Photos

  1. αχρηστοι και ανικανοι να διατηρησετε οποιαδηποτε ιστορια του τοπου. Φωτια στο κεντρο των χανιων με την πυροσβεστικη 2 τετραγωνα μακρια και λογικα μηδενικη αντιπυρικη προστασια μεσα στο ιδιο το κτηριο.

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook