Γιώργος Σταθάκης: Προστατεύουμε την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς | Video

Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς, γιατί ο νόμος Κατσέλη, που άλλαξε το 2015 και είναι σε ισχύ έως το τέλος του 2018, καλύπτει για οικογένεια με δύο παιδιά την πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία έως 260.000 ευρώ και έως 280.000 ευρώ για οικογένεια με τρία παιδιά, υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας την Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής, υπό προϋποθέσεις, το κράτος πληρώνει επί τρία χρόνια το στεγαστικό δάνειο, και για τις υπόλοιπες κατηγορίες προβλέπεται ρύθμιση με τις τράπεζες, τόνισε ο υπουργός, ο οποίος έδωσε διευκρινήσεις και για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, με τον οποίο οι επιχειρηματίες και οι έμποροι μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Αναφορικά με τη συμφωνία με τους θεσμούς για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως στη Φλώρινα, στη μία ανοιχτή μονάδα είναι πλήρως εγγυημένες οι θέσεις εργασίας, και εφόσον αρχίσει να λειτουργεί και η άλλη, εκεί θα δημιουργηθούν νέες θέσεις.

Για τις μονάδες της Μεγαλόπολης θα υπάρχουν σχετικές ρυθμίσεις, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως τα συγκεκριμένα μέτρα θα εξαγγελθούν μόλις τελειώσουν τα market test κι έρθει ο σχετικός νόμος στη Βουλή στα τέλη Ιανουαρίου.

Σε ερώτηση για την πώληση του 17% της ΔΕΗ έως την ερχόμενη άνοιξη, ο υπουργός Ενέργειας απάντησε πως η δέσμευση είναι να υπάρξει μία μελέτη και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σε αυτή τη φάση.

Όσον αφορά τον ΑΗΣ Καρδιάς, ο κ. Σταθάκης είπε ότι επρόκειτο να φύγουν οι μονάδες και πως η κυβέρνηση ζήτησε αύξηση των ορίων παραγωγής μέχρι να συμβεί αυτό.

Ο ΑΗΣ Αμύνταιου έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει νέα πνοή για τα επόμενα 15 χρόνια, εφόσον γίνουν επενδύσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Επιστολή Μαλανδράκη στον Υπουργό Οικονομικών, για την παραχώρηση κτημάτων στον Ταυρωνίτη
Επόμενο άρθροΕπίδομα θέρμανσης: Ανοίγει το Taxis για τις αιτήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ